Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ferrari FF

Γιατί FF; Πρόκειται για τα πρώτα δύο γράμματα των λέξεων «Ferrari Four», καθώς το νέο δημιούργημα της ιταλικής φίρμας είναι το πρώτο τετρακίνητο μοντέλο παραγωγής και ο αντικαταστάτης της 612 Scaglietti. Δημιούργημα του οίκου Pininfarina, το αμάξωμα αν μη τι άλλο κλέβει την παράσταση με τη γοητευτική shooting brake σχεδίασή του, ενώ το μήκος φτάνει τα 4,907 μέτρα.
Πέραν τούτου, στο εσωτερικό υπάρχει τετραθέσια διάταξη, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένονται φωτογραφίες που να δείχνουν το ταμπλό. Πάντως, η FF θα είναι η πιο πρακτική σύγχρονη Ferrari, αφού το πορτμπαγκάζ προσφέρει 450 λίτρα για τις αποσκευές, ενώ όταν τα καθίσματα αναδιπλωθούν ο χώρος φτάνει συνολικά τα 800 λίτρα.
Κάτω από το καπό υπάρχει V12 κινητήρας χωρητικότητας 6.262 κ.εκ. που αποδίδει 660 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. και 69,6 χλγμ. στις 6.000 σ.α.λ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ανακοινώσει η Ferrari, το απόβαρο φτάνει τα 1.790 κιλά με κατανομή 47% εμπρός και 53% πίσω. Σχετικά με τις επιδόσεις, τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε 3,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 335 χλμ./ώρα. Όσο για την κατανάλωση, η μέση τυποποιημένη κυμαίνεται στα 15,4 λίτρα/100 χλμ., ενώ οι εκπομπές CO2 στα 360 γρ./χλμ.
Τη μετάδοση της ισχύος στους τέσσερις τροχούς αναλαμβάνει κιβώτιο με επτά σχέσεις και διπλό συμπλέκτη. Η ανάρτηση της FF εξοπλίζεται με μαγνητορεολογικά αμορτισέρ που προσαρμόζονται αυτόματα στις συνθήκες, ενώ το σύστημα πέδησης διαθέτει κεραμεικούς δίσκους της Brembo. Τέλος, να σημειωθεί πως το επίσημο ντεμπούτο της Ferrari FF στο κοινό θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου