Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Alfa Romeo 8C Competizione

Η Alfa Romeo παραδοσιακά δημιουργεί αυτοκίνητα που μοιάζουν με έργα τέχνης. Με την 8C Competizione, όμως, οι Ιταλοί πραγματικά ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Αυτό το μοντέλο δεν μοιάζει με έργο τέχνης. Είναι! Το αυτοκίνητο, που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Έκθεση του Παρισιού το 2006, προέρχεται, σχεδόν εξολοκλήρου, από το πρωτότυπο που παρουσίασε η εταιρεία το 2003 στην Έκθεση της Φρανκφούρτης, μαγνητίζοντας τα βλέμματα των παρευρισκομένων. Ο σχεδιασμός του νέου μοντέλου έγινε από το σχεδιαστικό τμήμα της Alfa Romeo, ενώ η παραγωγή του διεκπεραιώθηκε από τη Μaserati. Η συνεργασία των δύο κορυφαίων εταιρειών δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης του τελικού αποτελέσματος. Πρόκειται όχι απλώς για ένα πανέμορφο Gran Turismo με πίσω κίνηση αλλά για το "απόλυτο μηχάνημα οδήγησης".
Η 8C Competizione είναι εμπνευσμένη από το δοξασμένο παρελθόν της ιταλικής φίρμας και διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά που το λογότυπο της Alfa υπόσχεται: συναίσθημα, επιδόσεις και οδηγική απόλαυση. Οι ιστορικές προεκτάσεις της 8C Competizione ξεκινούν από το όνομά της, που υπενθυμίζει τη μακρά και νικηφόρα παράδοση της Alfa στους αγώνες αυτοκινήτου.
 Ο κινητήρας αποτελεί την καρδιά κάθε Alfa Romeo. Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για έναν ολοκαίνουριο V8, χωρητικότητας 4.691 κ.εκ. με απόδοση 450 ίππους και μέγιστη ροπή 47,9 χλγμ. στις 4.750 σ.α.λ. Η ομαλή λειτουργία του κινητήρα σε όλο τα φάσμα των στροφών αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το 80% της ροπής είναι διαθέσιμο από τις 2.000 στροφές. Η εταιρεία υπόσχεται ότι η απόκριση στο γκάζι, σε συνθήκες σπορ οδήγησης, είναι κορυφαία, καθώς και ότι οι κραδασμοί από τη λειτουργία του κινητήρα έχουν διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Το μπλοκ, η βάση του κινητήρα και οι κεφαλές των κυλίνδρων αποτελούνται από αλουμίνιο, προς όφελος της μείωσης του βάρους. 
Ο ήχος του κινητήρα, σύμφωνα με τους κατασκευαστές, ακούγεται, στα αυτιά των φανατικών της αυτοκίνησης, όπως ακούγεται σε έναν μουσικόφιλο η ιταλική όπερα. Η εταιρεία χρησιμοποίησε τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρονικά συστήματα, που βελτιώνουν τον ήχο του αυτοκινήτου για τους λάτρεις του συγκεκριμένου είδους «μουσικής».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου