Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Rolls-Royce

Η Rolls-Royce υπήρξε ίσως η πλέον θρυλική κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων. Αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο ευφυέστατων Βρετανών μηχανικών που στην διάρκεια της ιστορίας της ανέβασε τα όρια της πολυτέλειας στην αυτοκίνηση, υπήρξε θετικός καταλύτης στην αλλαγή της πορείας δύο παγκοσμίων πολέμων και έθεσε νέα όρια στις αερομεταφορές.
 Ο Charles Stewart Rollsγεννήθηκε στο Berkeley του Λονδίνου. Σπούδασε στο κολέγιο του Ήτον όπου άρχισε να δείχνει το ενδιαφέρον του για τους κινητήρες. Το 1896, σε ηλικία 18 χρονών, ταξίδεψε μέχρι το Παρίσι για να αγοράσει το πρώτο του αυτοκίνητο, ένα Peugeot Phaeton και να γίνει μέλος του «Automobile Club of France»
 Ο Βαρόνος Sir Frederick Henry Royce γεννήθηκε στο Alwalton, κοντά στο Peterborough, και η  οικογένειά του είχε μύλους όμως μεγάλα οικονομικά προβλήματα τους οδήγησαν στο Λονδίνο. Ο πατέρας του πέθανε νωρίς το 1872 αναγκάζοντας τον νεαρό Royce να δουλέψει μοιράζοντας εφημερίδες και τηλεγραφήματα αφού δεν είχε προλάβει να τελειώσει το σχολείο.
 Τον Rolls τον σύστησε στον Royce ο Henry Edmunds. Ο Edmunds του έδειξε το αυτοκίνητο που είχε αγοράσει από τον Royce και κανόνισε την ιστορική συνάντηση των δύο, στο ξενοδοχείο Midland, στο Manchester στις 4 Μαΐου του 1904. ο Rolls εντυπωσιάστηκε από τον Royce και σε μια συμφωνία που υπογράφτηκε πριν τα Χριστούγεννα του 1904, συμφωνήθηκε να αγοράζει όσα αυτοκίνητα θα μπορούσε να κατασκευάζει ο Royce. Συμφωνήθηκε ακόμη τα αυτοκίνητα αυτά να φέρουν τον διακριτικό τίτλο «Rolls-Royce». Αρχικά στο σήμα και τα διαφημιστικά, υπερτερούσε το όνομα του Rolls έναντι του Royce. Δύο χρόνια αργότερα, το 1906 ο Rolls και ο Royce θα ένωναν τις επιχειρήσεις τους δημιουργώντας την «Rolls-Royce Limited»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου