Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Pontiac Tempest

Η Tempest ήταν μοντέλο της Pontiac, τμήμα εκείνη την εποχή της General Motors, που παρουσιάστηκε το 1960 για την αγορά του 1961. Παρουσιάστηκε και με την επωνυμία Pontiac «LeMans» κυρίως μετά το 1962, ενώ το 1961 κατασκευάσθηκαν ελάχιστες Pontiac «LeMans coupe». 
Το μοντέλο σχεδίασε ο John Z. DeLorean, γνωστός σχεδιαστής που προέρχονταν από την Packard και αργότερα θα γίνονταν γνωστός για τα αυτοκίνητα που σχεδίαζε με το όνομά του. Η Tempest ξεχώριζε για την μεγάλη ράβδο μετάδοσης της κίνησης από τον μπροστά τοποθετημένο κινητήρα στους πίσω τροχούς. Με τον τρόπο αυτό το αυτοκίνητο έφτανε τις ιδανικές συνθήκες κατανομής βάρους 50/50 ανάμεσα στους εμπρός και πίσω τροχούς. Διέθετε ακόμη ανεξάρτητες αναρτήσεις και στους τέσσερις τροχούς. Η κίνηση δίνονταν από έναν 3200 κυβικών κινητήρα με την ονομασία «Trophy 4» που προέρχονταν από τον V8 της Pontiac τον «389».
Η Tempest ήταν το αυτοκίνητο της χρονιάς του 1961 για το περιοδικό «Motor Trend». Ενώ το περιοδικό «Road & Track» εξήρε τον άπλετο χώρο και την ανέβαζε πολλά επίπεδα, θεωρώντας την το καλύτερο επιβατικό αυτοκίνητο μετά το θρυλικό Ford «Model A».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου