Από τις πρώτες μέρες του ραδιοφώνου, κάποιοι λάτρεις του μέσου, το προσάρμοσαν στα αυτοκίνητά τους ως ένα έξτρα αξεσουάρ που τοποθετούνταν πάνω ή κάτω από την κονσόλα και γενικότερα όπου βόλευε.
Η Γερμανική Blaupunkt προσάρμοσε για πρώτη φορά ένα ραδιόφωνο σε ένα Studebaker το 1932, ενώ στην Μεγάλη Βρετανία την επόμενη χρονιά η Crossley πρόσφερε ένα ραδιόφωνο στο μοντέλο των 10 ίππων. Ένα επίτευγμα της εποχής ήταν τα περίφημα «κουμπιά αναζήτησης», που επέτρεπαν με το πάτημα ενός κουμπιού να αναζητείται ο επόμενος σταθμός. Ήταν μια από τις πλέον δημοφιλείς επιλογές στην αγορά ενός Ford στην δεκαετία του 50. Έμεινε γνωστό με την ονομασία ραδιόφωνο "Town & Country", αφού είχε δύο κουμπιά που έγραφαν το ένα "Town" (πόλη) και το άλλο "Country" (επαρχία). Πατώντας το κουμπί « Town» ενεργοποιούνταν ένα μοτέρ που άλλαζε την συχνότητα και ταυτόχρονα ελαττώνονταν η ένταση λήψης του δέκτη ώστε να σταματάει μόνο στους σταθμούς με μεγάλο σήμα, τους τοπικούς δηλαδή σταθμούς. Μόλις έπιανε κάποιο σταθμό το μοτέρ σταματούσε. Πατώντας τώρα το κουμπί « Country» γινόταν ακριβώς το ίδιο χωρίς όμως την ελάττωση της έντασης λήψης οπότε επιλέγονταν ο αμέσως επόμενος σταθμός. Επιπλέον, για την περεταίρω αναζήτηση ραδιοφωνικών σταθμών, υπήρχε ένα κουμπί στο αριστερό μέρος των πεντάλ των ποδιών (μιλάμε για αυτόματα αυτοκίνητα, άρα στη θέση του πεντάλ του συμπλέκτη) με το οποίο κουμπί απλά επαναλαμβάνονταν η αναζήτηση
Περεταίρω εξελίξεις και πατέντες επέτρεψαν περισσότερους νεοτερισμούς. Η Motorola πρόσφερε μαζί με το κλασικό πια ραδιόφωνο και ένα πικάπ στις 16 2/3 στροφές που προσαρμόζονταν σε κάποια Chrysler γνωστά ως «Hiway HI FI» από το 1956 μέχρι και το 1958.Ειδικοί δίσκοι τυπώνονταν από την Columbia και πωλούνταν μόνο από τους αντιπροσώπους της Chrysler. Όλα αυτά άλλαξαν το 1964 όταν η Philips παρουσίασε τη κλειστή κασέτα ή «Compact Cassette».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου