Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ferrari F458 Italia

Ποια είναι η F458 Italia; Το μοντέλο που διαδέχεται την F430 και που θα κάνει την πρώτη του επίσημη παρουσίαση στο κοινό τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, με τις πωλήσεις να ξεκινούν τέλος του χρόνου. Ποιο είναι το highlight της νέας Ferrari; Το γεγονός πως εξοπλίζεται με τον ισχυρότερο ατμοσφαιρικό κινητήρα που υπάρχει, καθώς η ειδική του ισχύς είναι ακόμη μεγαλύτερη και από του Honda S2000 (120 ίπποι/λίτρο) και φτάνει τους 127 ίππους στο λίτρο. Συνολικά, ο άμεσου ψεκασμού V8 των 4,5 λίτρων αποδίδει 570 ίππους στις 9.000 σ.α.λ. (ούτε μοτοσικλέτα να ήταν), ενώ η ροπή φτάνει τα 540 Nm στις 6.000 σ.α.λ. (μάλιστα, το 80% της ροπής είναι διαθέσιμο από τις 3.250 σ.α.λ.).  
Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω του γνωστού από την California κιβωτίου των επτά σχέσεων με τον διπλό συμπλέκτη, με τη διαφορά πως στην περίπτωση της F458 είναι σχεδιασμένο για πιο γρήγορες αλλαγές (κάτω από τα 0,06'' της F430). Σχετικά με τις επιδόσεις, η F458 πιάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4'', ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 325 χλμ./ώρα. Για να διασφαλιστεί η σταθερότητα του ιταλικού supercar σε τόσο υψηλές ταχύτητες, το πίσω και το κάτω μέρος του αυτοκινήτου είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να παράγει 140 κιλά αρνητικής άντωσης στα 200 χλμ./ώρα.  
H F458 θα κατασκευάζεται δίπλα στην California, στο Maranello, ενώ έχει σχεδιαστεί από τον γνωστό ιταλικό οίκο Pininfarina. Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους και δείχνουν το βασικό καλούπι της F430, εμπλουτισμένο με σχεδιαστικά γνωρίσματα που υπάρχουν στην Enzo και στο πρωτότυπο Mille Chili. Στην εργονομία του εσωτερικού, και γενικότερα στο όλο project της F458, συμμετείχε ο Michael Schumacher. Ξέχωρα από το δεδομένο manettino, πάνω στο τιμόνι υπάρχουν διάφοροι διακόπτες από όπου ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει μια σειρά΄από λειτουργίες (ρύθμιση ανάρτησης), ενώ υπάρχει και το μπουτόν εκκίνησης του κινητήρα. Αριστερά του στροφομέτρου υπάρχει ψηφιακή εικόνα, απ' όπου ο οδηγός μπορεί να πληροφορηθεί για διάφορες παραμέτρους, π.χ. για τη θερμοκρασία των δισκόφρενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου