Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Alfa Romeo Brera

Είναι δύσκολο να αρχίσεις να περιγράφεις μια ντίβα. Δεν μπορείς να σταθείς στα χρόνια της, γιατί ακόμη και αν έχουν περάσει της προσδίδουν γοητεία. Είναι απαιτητική, αλλά ξέρει καλά πώς να σου ανταποδίδει με ένα νάζι κάθε θυσία που έχεις κάνει προηγουμένως, και δεν μπορείς να τη συγκρίνεις με καμία άλλη, γιατί σου παίρνει τα μυαλά και κάθε ίχνος λογικής. Κάπως έτσι φαντάζει και η Alfa Romeo Brera στα μάτια των Alfisti -και όχι μόνο-, που τη γλυκοκοιτάζουν εδώ και καιρό έχοντας τους ίδιους δισταγμούς που θα είχε κανείς απέναντι και σε μία απόμακρη κυρία. 
Το σήμα κατατεθέν στη φινετσάτη εμφάνιση της Brera είναι το τολμηρό πίσω μέρος με τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης. Παρόλα αυτά δεν γίνεται να μην παρατηρήσεις τις εντυπωσιακές 19άρες ζάντες με τους μεγάλους παράκεντρους κύκλους, που δίνουν επιπλέον σπορτίφ χαρακτήρα στο ιταλικό κουπέ. Από μπροστά η φιγούρα είναι κάπως πιο γνώριμη, από την GT και την 159, αλλά ταιριάζει απόλυτα και στο καλούπι της Brera, αφού δύσκολα θα βρεθεί κάποιος που θα άλλαζε αυτό που βλέπει. 
Πρόσφατα, ο ιταλικός όμιλος δημιούργησε ένα μηχανικό σύνολο που ταιριάζει γάντι στη λογική που έχουν τα σπορ μοντέλα, όπως η Brera. Ο τουρμπάτος κινητήρας των 1.750 κ.εκ. αποδίδει 200 ίππους και περισσότερα από 32 χλγμ. ροπής, φιγουράροντας ως πιο δελεαστική επιλογή σε σχέση με τον ατμοσφαιρικό 2.2 JTS. Για την ακρίβεια, είναι ισχυρότερη, πιο γρήγορη και στοιχίζει 5.600 € λιγότερο, ενώ έχει και χαμηλότερο κόστος συντήρησης χάρη στα φθηνότερα τέλη κυκλοφορίας.
Με την πίεση υπερπλήρωσης να φθάνει μέχρι και τα 1,4 bar, η... ντίβα «λυσσάει» μετά τις 2.500 σ.α.λ. και είναι έτοιμη να ξεχυθεί στον ανοιχτό δρόμο. Για του λόγο το αληθές χρειάζεται 8,8'' για τα 0-100 χλμ./ώρα, αριθμός που θα ήταν μικρότερος (όπως και η κατανάλωση καυσίμου) αν το βάρος της δεν άγγιζε τα 1.591 κιλά. Στις στροφές η Brera είναι εξίσου απολαυστική, καθώς περνά με ακρίβεια, χωρίς το αμάξωμα να παίρνει -μεγάλες- κλίσεις, ενώ στις υψηλές ταχύτητες παρουσιάζει εντυπωσιακή σταθερότητα. Στο όριο έχει λογική τάση προς υποστροφή, όμως χάρη στο άμεσο και ακριβές τιμόνι έχεις τον απόλυτο έλεγχο ακόμη και αν το παρακάνεις λιγάκι. 
Από πλευράς χώρων, τώρα, μην ψάχνετε και πολλά. Αν η παρέα -πάνω από δύο- αποτελείται από ψηλά κορμιά, μάλλον θα έρθουν με άλλον τρόπο στον προορισμό σας. Αν πάλι σας αρέσουν τα μικροκαμωμένα... κορίτσια, η Brera προσφέρεται να τα μεταφέρει μέχρι το σπίτι, έστω και με λίγο στριμωξίδι. Βλέπετε, ο ρόλος της Brera στις κατακτήσεις σας είναι μεγάλος και αυτή είναι μια καλή εξήγηση για τα 35 χιλιάρικα που θα έχετε ξοδέψει για την έκδοση 1.75 ΤBi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου