Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Cadillac XTS


              Η Cadillac XTS είναι ένα πολυτελές αυτοκίνητο, της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Cadillac. Παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, τον Ιανουάριο του 2012 και αναμένεται να μπει στην παραγωγή τον Μάιο. Πρόκειται για τον επίσημο διάδοχο των Cadillac DTS και Cadillac STS, η παραγωγή των οποίων έληξε τον Μάιο του 2011.
           Σχεδιαστικά, η XTS Platinum και το τελικό μοντέλο παραγωγής, ακολούθησαν την νέα σχεδιαστική φιλοσοφία για τον 21ο αιώνα, που ονομάζεται «Αrt and Science», με κάθετα εμπρός και πίσω φώτα. Παράλληλα, η μεγάλη και δυναμική γρίλια συμβάλλει στη βελτίωση της αεροδυναμικής και μαζί με το επιθετικό προφίλ και τα έντονα προεξέχοντα πίσω φώτα, δημιουργεί ένα εξαιρετικά δυναμικό σύνολο.
           Το μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα Super Epsilon, μία μακρύτερη εκδοχή της πλατφόρμας Epsilon II, η οποία αναπτύχθηκε από τη γερμανική Opel και πρωτοεμφανίστηκε το 2008, με το λανσάρισμα του Opel Insignia. Στο ίδιο πάτωμα βασίζονται το Buick Regal, η δεύτερη γενιά του Buick LaCrosse και η δεύτερη γενιά του Saab 9-5. Ειδικότερα η μακρύτερη εκδοχή Super Epsilon, εκτός της Cadillac XTS, θα αποτελέσει τη βάση και για το Chevrolet Impala 10-ης γενιάς, που αναμένεται το 2013.
            Η Cadillac XTS παραγωγής θα προσφέρεται με έναν μόνο κινητήρα, τον λεγόμενο LFX 3.564 cm³, V6, ο οποίος προήλθε από τη βασική έκδοση της Chevrolet Camaro 5-ης γενιάς και θα συνδυάζεται με 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Η ισχύς του στην Cadillac XTS έχει ρυθμιστεί στους 300 hp ενώ θα διατίθεται ως  προσθιοκίνητο και 4-κίνητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου