Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Peugeot 107


   Το Peugeot 107 είναι ένα αυτοκίνητο πόλης, της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Peugeot. Κατασκευάζεται σε κοινές εγκαταστάσεις με το Citroën C1 και το Toyota Aygo στο εργοστάσιο της Toyota Peugeot Citroën Automobile στο Κόλιν της Τσεχίας.
            Η απόφαση για την παραγωγή αυτών των αυτοκινήτων ελήφθη τον Ιούλιο του 2001, όταν οι πρόεδροι της Toyota και της Peugeot-Citroën, αποφάσισαν να παράγουν ένα μικρό αυτοκίνητο μαζί, σε μία κοινοπραξία, για να μοιραστούν το κόστος ανάπτυξης και να επιτύχουν βασική τιμή της τάξεως των 8.500 ευρώ.
        Επισήμως είναι 4-θέσιο και διατίθεται σε δύο εκδόσεις, 3-πορτη και 5-πορτη. Το αυτοκίνητο φτάνει τα 3,5 μέτρα σε μήκος και είναι εξαιρετικά ελαφρύ (μόλις 900 κιλά) και οικονομικό καθώς φέρει έναν βενζινοκινητήρα  998 cm³,  68 ίππων. Το μηχανικό αυτό σύνολο, που επωφελείται από την τεχνογνωσία της Toyota, είναι εξοπλισμένο με σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων VVT-i, διαρκώς ρυθμιζόμενο από υπολογιστή (ανάλογα με την επιτάχυνση, το φορτίο, κλπ).
        Το Peugeot 107 είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το C1, εκτός από τον μπροστινό προφυλακτήρα και τα εμπρός και πίσω φώτα, ενώ το Toyota Aygo είναι ελαφρώς πιο ανασχεδιασμένο αλλά ακόμα προφανώς παρόμοιο. Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό των 5-πορτων 107 και C1, και όχι του Aygo, είναι το μεγάλο και πρωτότυπο σχήμα των πίσω φώτων, τα οποία εκτείνονται από το άκρο της πίσω 5-ης πόρτας μέχρι το πίσω παράθυρο, ώστε ο εξωτερικός παρατηρητής δεν διακρίνει καμμία εξωτερική μεταλλική πίσω κολόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου