Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Mercedes-Benz CLA


Υιοθετώντας σχεδόν σε ποσοστό 100% το αμάξωμα του περσινού πρωτότυπου Concept Style Coupe της Mercedes, η νέα CLA προκαλεί με τις αναλογίες της, παραπέμποντας κάθε άλλο παρά σε 4θυρο σεντάν. Έτσι οι ρευστές γραμμές του αμαξώματος, η οροφή που πέφτει απευθείας πάνω στο υπερυψωμένο καπό, αλλά και οι ιδιαίτερα δυναμικοί προφυλακτήρες, προσδίδουν στο νέο Γερμανικό δημιούργημα μια άκρως ξεχωριστή παρουσία και δικαιολογούν απόλυτα το χαρακτηρισμό «4θυρο κουπέ». Στο ίδιο μοτίβο έρχονται και τα πίσω φωτιστικά σώματα, τα οποία προέρχονται από την κορυφαία Mercedes CLS, όπως επίσης και τα πλαϊνά παράθυρα χωρίς πλαίσιο. Ακόμη πάντως και οι διαστάσεις του αυτοκινήτου, με το αυξημένο πλάτος, τη χαμηλή οροφή και το ιδιαίτερα μακρύ αμάξωμα (4,63 μ., μακρύτερη κατά 4 χλστ. ακόμη και από τη Mercedes C-Class!), συμβάλουν ώστε να τονιστεί ο δυναμισμός της νέας Mercedes CLA.
Ακολουθώντας τα υψηλά ποιοτικά στάνταρ της Mercedes το εσωτερικό της νέας CLA «ντύνεται» από εξαιρετικής ποιότητας και κορυφαίας συναρμογής υλικά. Ανάλογα μάλιστα με την έκδοση, ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει την επένδυση του εσωτερικού σε διάφορους θεματικούς συνδυασμούς υλικών και χρωμάτων, όπως και με ακριβά δέρματα που εντείνουν την εσωτερική πολυτέλεια. 
Η γκάμα των κινητήρων της νέας CLA αποτελείται από 3 κινητήρες βενζίνης και 1 πετρελαίου, με τους 3 πρώτους να προέρχονται από τη Mercedes A-Class και τον diesel να μας είναι γνωστός μεταξύ άλλων και από τη Mercedes C-Class. Σε όλες τις περιπτώσεις στόχος της εταιρείας ήταν να συνδυαστεί η υψηλή απόδοση με τη χαμηλή κατανάλωση και έτσι, τόσο η CLA 180 με τον 1,6 turbo των 122 ίππων όσο και η CLA 200 με το ίδιο μοτέρ στους 156 ίππους, «καίνε» μόνο 5,4 λτ. καυσίμου ανά 100 χλμ. Φυσικά, πρωταθλητής οικονομίας είναι εδώ η έκδοση με τον diesel των 2,2 λίτρων και 170 ίππων (αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο 7G-DCT), η οποία απαιτεί μόνο 4,2 λτ. καυσίμου ανά 100 χλμ. και περιορίζει τις εκπομπές CO2 στα 109 γρ./χλμ. 
Στα τέλη του Απρίλη θα δούμε τη νέα CLA στην Ελλάδα, ωστόσο η Mercedes έχει ανακοινώσει ήδη από τον Ιανουάριο τις τιμές του αυτοκινήτου. Με την υποσημείωση λοιπόν ότι κάθε αρχική έκδοση έχει ένα πολύ καλό εξοπλιστικό επίπεδο, τονίζουμε ότι η αρχική Mercedes CLA 180 κοστίζει 28.900 ευρώ, ενώ η αμέσως επόμενη Mercedes CLA 200 έχει κόστος 31.900 ευρώ. Η κορυφαία –προς το παρόν– βενζινοκίνητη CLA 250 τιμάται στα 39.900 ευρώ, ενώ η μοναδική diesel, CLA 220 CDI έχει κόστος 41.100 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου