Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Renault Kangoo Van 2013

Με νέα σχεδίαση, αναβαθμισμένους κινητήρες, πληρέστερο εξοπλισμό και βελτιωμένη ποιότητα κατασκευής, το κορυφαίο σε πωλήσεις Vanette στην ευρωπαϊκή αγορά θα λανσαριστεί επίσημα μέσα στον Απρίλιο.
Από το 2008, όταν και ξεκίνησε η εμπορική πορεία της δεύτερης γενιάς του Renault Kangoo, το γαλλικό Vanette έχει να επιδείξει περισσότερες από 400.000 πωλήσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και δικαίως θεωρείται το πιο επιτυχημένο στην κατηγορία του. Μάλιστα το Kangoo, ήταν το πιο εμπορικό Vanette στο σύνολο των αγορών της ΕΕ και μέσα στο 2012 με μερίδιο αγοράς της τάξης του 17,4%.
Με όλα τα παραπάνω δεδομένα ως… παρακαταθήκη, η Renault ανακοίνωσε πως το ελαφρύ επαγγελματικό της μοντέλο περνά πλέον στην «2η Φάση» της καριέρας του καθώς μέσα στον Απρίλιο του 2013 αναμένεται να λανσαριστεί η ανανεωμένη εκδοχή του.
Μια από τις σημαντικότερες διαφοροποιήσεις του Kangoo facelift σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο αφορά στην σχεδίαση του αμαξώματος αλλά και του εσωτερικού διακόσμου. Εξωτερικό, το ανανεωμένο Kangoo υιοθετεί στοιχεία από τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Renault, με τον προφυλακτήρα να είναι μεγαλύτερος σε διαστάσεις και πιο «τονισμένος» ενώ το μεγάλο λογότυπο της εταιρείας να είναι τοποθετημένο σε πιο κάθετη θέση. Μάλιστα, στις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις Z.E., πίσω από το λογότυπο της γαλλικής εταιρείας θα εδράζεται και η ειδική υποδοχή για την φόρτιση των μπαταριών.
Ένα από τα σημαντικά νέα στοιχεία που εισάγονται στο Kangoo είναι το σύστημα πολυμέσων «Renault R-Link» που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης της TomTom, μια μεγάλη κεντρική οθόνη όπου μεταξύ άλλων προβάλλονται τα δεδομένα των λήψεων της κάμερας οπισθοπορείας καθώς τη δυνατότητα σύνδεσης με εξωτερικές πηγές δεδομένων (USB, Bluetooth κ.ά.).
Παράλληλα όμως και η ενεργητική ασφάλεια του μοντέλου αναβαθμίζεται σημαντικά χάρη στην ύπαρξη του ESC στο βασικό εξοπλισμό. Το εν λόγω ηλεκτρονικό σύστημα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τη λειτουργία «Hill Start Assist» και το «Extended Grip» που αναλαμβάνει να βελτιώσει την πρόσφυση του οχήματος στις… δύσκολες συνθήκες.
Η γκάμα των μηχανικών συνόλων του ανανεωμένου Kangoo θα περιλαμβάνει τρεις εκδοχές ενός 1.500άρη πετρελαιοκινητήρα, του Energe dCi, με ισχύ 75, 90 και 110 ίππων και αντίστοιχη ροπή 180, 200 και 240 Nm. Τα μηχανικά σύνολα των 75 και 90 ίππων εμφανίζουν μέση κατανάλωση από 4,3λτ./100 χλμ. και εκπομπές ρύπων από 112 g CO2/km ενώ και η έκδοση των 110 ίππων εκπέμπει μόλις 115 g/km.
O ισχυρότερος πετρελαιοκινητήρας ωστόσο, θα είναι διαθέσιμος από τον Σεπτέμβριο του 2013 όπως αντίστοιχα και ο βενζινοκινητήρας των 1,2 λτ. (Energy TCe) που αποδίδει ισχύ 115 ίππων και μέγιστη ροπή 190 Nm (εκπομπές ρύπων από 140 g/km).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου