Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Maserati Levante

Την πρόθεση του ισχυρού άνδρα της Fiat, Sergio Marchionne, να επανατοποθετήσει τη Maserati, ως έναν πιο mainstream κατασκευαστή, απέναντι στην Porsche, αποκαλύπτουν πληροφορίες από την Ιταλία.
Η πρώτη είδηση αφορά στη δέσμευση του CEO της Fiat, Sergio Marchionne, για μη αναστολή της λειτουργίας του εργοστασίου Miriafori, στο Τορίνο. Το οποίο, όχι μόνο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, αλλά θα γίνει (αντί του εργοστασίου της Jeep στο Detroit) η γραμμή παραγωγής του νέου πολυτελούς SUV της Maserati, με το όνομα Levante.
Οι βλέψεις της Maserati για ένα σπορ SUV, αποτυπώθηκαν το 2011 στη Φρανκφούρτη με το Kubang, ωστόσο το αυτοκίνητο που θα δούμε στην παραγωγή το 2014, είναι το Levante, που ουσιαστικά εισάγει τη φίρμα στη νέα εποχή της. Ποια είναι αυτή; Σύμφωνα με τα όσα άφησε να εννοηθούν ο Marchionne, είναι η μετατροπή της από exclusive σε πιο mainstream κατασκευαστή, χωρίς να χάσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της, με ξεκάθαρο στόχο να ανταγωνιστεί την Porsche. Είναι, λοιπόν, ξεκάθαρο ότι η νέα Levante θα τοποθετηθεί απέναντι στην Cayenne. Λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, αλλά οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετές ομοιότητες με το Jeep Grand Cherokee!
Το Levante αποτελεί ωδή στη Via Emilia Levante, μια οδό στη Bologna, οι αδελφοί Maserati ίδρυσαν την αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ μέσα στο 2014, ακόμα ένα θρυλικό, για την ιστορία της μάρκας όνομα, αναμένεται να επιστρέψει και αυτό δεν είναι άλλο από τη νέα Ghibli! Ανάλογα ανταγωνιστικές, ως προς την Audi, αυτή τη φορά, βλέψεις φέρεται να έχει ο Marchionne και για την Alfa Romeo, η οποία επίσης θα παρουσιάσει στην παγκόσμια αγορά ένα νέο πολυτελές SUV, μέσα στην επόμενη διετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου