Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Πιθανή μείωση των τιμών υγρών καυσίμων μελετά το Υπουργείου Ανάπτυξης

Ένα νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης έχει ως σκοπό την πλήρη διαφάνεια της τιμολόγησης του πετρελαίου και της βενζίνης των διυλιστηρίων προς τους βενζινοπώλες, με αποτέλεσμα την πιθανή μείωση των τιμών υγρών καυσίμων.
Αλλάζουν οι συμβάσεις των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών με τους 6.000 βενζινοπώλες της χώρας μας. Σύμφωνα με μια νέα νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι νέες διατάξεις που θα φέρει ο κ.Κ.Χατζηδάκης έχουν ως σκοπό ναι μεν τη διαφάνεια της τιμολόγησης βενζίνης και πετρελαίου από τα διυλιστήρια προς τους πρατηριούχους, αλλά και την πιθανή μείωση των τιμών κατά 6 λεπτά το λίτρο.
Ο κ.Σ.Κομνηνός, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, στο πλαίσιο της νέας νομοθετικής ρύθμισης, συνέταξε πέντε άρθρα μετά από συζήτηση που είχε με τους πρατηριούχους και τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, που αποβλέπουν σε μια νέα ξεχωριστή συμφωνία-σύμβαση που ξεκαθαρίζει ότι η απόσβεση των εταιρειών δεν θα είναι μέρος της τιμής αγοράς καυσίμων των πρατήριων.
Ουσιαστικά, η εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών υποχρεούται να παραδίδει στον βενζινοπώλη την τιμή χονδρικής, που είναι η τιμή διύλισης και το περιθώριο κέρδους, εγγράφως, αφού όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι των πρατηρίων δε θα μπορούν πλέον οι εταιρείες να χρεώνουν «αυθαίρετα» τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου