Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

KIA Picanto

Σε προκαλεί να το κοιτάξεις και το ακολουθείς με το βλέμμα σου όσο αυτό απομακρύνεται. Ψηλότερο και μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του δίνει το στίγμα του και υπόσχεται ομηρικές μάχες με τους ηγέτες της κατηγορίας Α (Fiat Panda, Smart Fortwo, Hyundai i10). 
Το 3κύλινδρο σύνολο των 998 κ.εκ. έχει εξελιχθεί με γνώμονα τη χαμηλή κατανάλωση και εκπομπή CO2, διαθέτοντας γι' αυτόν το λόγο σύστημα start-stop και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής. «Ροπάτο» από χαμηλά σε εξιτάρει να το τεστάρεις σε όλες τις συνθήκες και ακόμα και ο γνωστός ήχος του τρικύλινδρου συνόλου σου ακούγεται σαν μελωδία. Στα σαμαράκια οι αναπηδήσεις σου άφηναν είναι η αλήθεια ένα επιφώνημα έκπληξης, ενώ το τιμόνι ανταποκρινόταν άμεσα και ικανοποιητικά στις εντολές μας. 
Και ο κινητήρας LPG αποδεικνύεται αρκετά δυνατός, «ροπάτος» από χαμηλά αλλά και θορυβώδης ενώ ο 1,2 βενζίνης είναι ο ιδανικός για όσους έχουν ταξίδια πιο μακρινά να κάνουν.Κατά τα άλλα η μικτή κατανάλωση του νέου Picanto δεν ξεπερνά τα 5,0 lt/100 km. Θα έρθει στη χώρα μας, αρχικά ως 5θυρο, στις αρχές Ιουνίου και ένα μήνα αργότερα ως 3θυρο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αρχική τιμή του θα κυμαίνεται στα 9.600 ευρώ. Θα περιλαμβάνονται έξι αερόσακοι, A/C και MP3, ηλεκτρικά παράθυρα κ.ά. Προσθέστε και την 7ετή εγγύηση που παρέχει πρώτη η ΚΙΑ και... αποφασίστε! Η έκδοση LPG θα είναι περίπου 1.200 ευρώ ακριβότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου