Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Lamborghini Aventador

«Η πιο συναρπαστική Lamborghini που κατασκευάστηκε ποτέ!». Με αυτό το σλόγκαν η ιταλική φίρμα προβάλλει την αναμενόμενη ανοιχτή έκδοση της Aventador που πρακτικά παραπέμπει περισσότερο σε targa αμάξωμα παρά σε roadster. Σε αντίθεση με την Murcielago που διέθετε μαλακή οροφή η Aventador Roadster έχει προσθαφαιρούμενη που είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα, ζυγίζει μόλις 6 κιλά και μπορεί να προσδεθεί εύκολα και γρήγορα, όπως ισχυρίζεται η Lamborghini.
Σχεδιαστικά οι διαφορές σε σχέση με την κλειστή Aventador εντοπίζονται στις ενισχυμένες πίσω κολόνες που προσφέρουν καλύτερο εξαερισμό του μοτέρ και προστασία για τους επιβάτες σε περίπτωση ανατροπής. Κατά υπόλοιπα υπενθυμίζεται πως στο «κέντρο» της Aventador Roadster (ο κινητήρας είναι τοποθετημένος ανάμεσα στον πίσω άξονα και τα καθίσματα) ζει και βασιλεύει ο ατμοσφαιρικός V12 των 6,5 λίτρων που αποδίδει 700 ίππους και συνδυάζεται με σύστημα απενεργοποίησης των κυλίνδρων και stop/start.
Όσο για τις επιδόσεις η Aventador Roadster επιταχύνει σε μόλις 3,0’’ για την διαδικασία των 0-100 χλμ/ώρα με την τελική να αγγίζει τα 349 χλμ/ώρα. Τέλος, να πούμε πως η διάθεση του ιταλικού supercar θα ξεκινήσει καλοκαίρι 2013 και όποιος διαθέτει περίπου 300.000 ευρώ μπορεί να το κάνει δικό του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου