Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Skoda Rapid

Μετά το πρόσφατο Citigo η Skoda προετοιμάζει την είσοδο ενός νέου μοντέλου στην οικογενειακή κατηγορία, του οποίου η άφιξη στην ελληνική αγορά έχει προγραμματισθεί για το Δεκέμβριο. To Rapid είναι το δεύτερο μοντέλο που φέρει το νέο λογότυπο και εκφράζει τη νέα σχεδιαστική άποψη της εταιρείας και τοποθετείται ανάμεσα στο μικρότερο Fabia και στο μεγαλύτερο Octavia.
Πέρα από το νέο «πρόσωπο» της Skoda, που υποδηλώνει το δυναμικό εμπρός μέρος, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του αμαξώματος αφορά από τη μια κολόνα του αμαξώματος και πίσω. Ακολουθώντας την προσφιλή τακτική σύμφωνα με την οποία η πόρτα του χώρου αποσκευών ενσωματώνει το κρύσταλλο, το Rapid καταφέρνει να συνδυάζει την πεντάθυρη πρακτικότητα με κουπέ στυλ, ξεπερνώντας τα σεντάν στερεότυπα.
Με μήκος κοντά στα τεσσεράμισι μέτρα (4,483 για την ακρίβεια), σίγουρα θα απορεί κανείς πόσο κοντά βρίσκεται το Rapid στο Octavia. Και όμως υπάρχει χώρος, αφού το νέο Octavia που θα δούμε στα μέσα του νέου έτους θα είναι αρκετά μεγαλύτερο από το τωρινό, ανοίγοντας την ψαλίδα από το Fabia ώστε να χωρέσει μία πρακτική και συμφέρουσα πρόταση, όπως το Rapid.
H διάθεση του Rapid θα ξεκινήσει, όπως προαναφέρθηκε, τέλη του έτους σε τέσσερις εκδόσεις κινητήρων. Η σειρά των βενζινοκίνητων εκδόσεων περιλαμβάνει τις 1.2 TSI και 1.4 TSI, με απόδοση 105 και 122 ίππους, όπου η μικρότερη θα συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ενώ η μεγαλύτερη με αυτόματο DSG επτά σχέσεων. Την γκάμα ολοκληρώνουν οι δύο πετρελαιοκίνητες εκδόσεις 1.6 TDI με 90 και 105 ίππους, με τη μικρότερη να διαθέτει κιβώτιο DSG και τη μεγαλύτερη μηχανικό πέντε σχέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου