Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Range Rover Evoque 2.0 SI4

Εντυπωσιακή η είσοδος της Range Rover στην κατηγορία των πολυτελών, μικρών SUV. Οι Βρετανοί, με μπόλικα ινδικά χρήματα στο ταμείο τους, γίνονται πλέον ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για BMW, Mercedes, Audi και Volvo και στα X3, GLK, Q5 και XC60 αντίστοιχα. Επι τη εμφανίσει, αναμφίβολα παίρνει τον τίτλο του θελκτικότερου αυτοκινήτου από τους αντιπάλους του.
Το σίγουρο είναι πως αυτός που θα επιλέξει το Evoque για το επόμενο αυτοκίνητό του, πέρα από χρήμα, έχει και γούστο. Παράλληλα, πλέον ένα Range Rover διαθέτει έναν φορολογικά λογικό -για την Ελλάδα (πού μας κατάντησαν…)- κινητήρα, όπως ο 2λιτρος turbo των 240 PS.
Είναι ο κινητήρας της Ford, που με τις ανάλογες ρυθμίσεις των Βρετανών «κούμπωσε» απόλυτα στο Evoque. Πρόκειται για έναν κινητήρα που προσφέρει τη δύναμή του απλόχερα σχεδόν σε όλο το φάσμα των στροφών, με σύμμαχο το άριστο αυτόματο κιβώτιο των έξι σχέσεων.
Στον δρόμο το αυτοκίνητο πατάει σαν τετρακίνητο αγωνιστικό. Το τιμόνι κοφτερό και υπάκουοo αλά BMW, η οδήγηση απολαυστική αλά Audi και όλα αυτά με σύμμαχο τον κινητήρα που δεν σε κρεμάει σχεδόν πουθενά. Στις στροφές οι κλίσεις είναι ελάχιστες, στις λακκούβες η μέση μας βγήκε αλώβητη, ενώ στις ευθείες το αεροδυναμικό του αμάξωμα δεν καταλαβαίνει από ανέμους και χιλιόμετρα. Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο-χαμαιλέοντα σε όποια συνθήκη και αν επιλέξεις να το οδηγήσεις.
Τώρα, το να αναφέρουμε πως ο εξοπλισμός του είναι πληρέστατος, τα ηλεκτρονικά καλούδια μπόλικα κ.λπ. είναι περιττό όταν μιλάμε για Range Rover. Δεν είναι, όμως, καθόλου περιττό να τονίσουμε πως αυτό το Range ξεκινάει από τα 49.000 ευρώ, το diesel τετρακίνητο από τα 58.800 ευρώ και το τετρακίνητο βενζινοκίνητο (auto). Αμφιβάλλει κάποιος πως αυτό το αυτοκίνητο θα γράψει τη δική του ιστορία στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου