Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Toyota Urban Cruiser

Tο Urban Cruiser αποτελεί την πρόταση της Toyota στην ανερχόμενη κατηγορία των μικρών SUV. Πρόκειται για ένα περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο αυτοκίνητο, που απευθύνεται σε όσους ζητούν ένα ευέλικτο SUV στην πόλη, με χαμηλό επίπεδο κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων. Παρά όμως τις μικρές του διαστάσεις (π.χ. μήκος κάτω από 4 μέτρα), το Urban Cruiser προσφέρει την ευρυχωρία και την πρακτικότητα που αναζητά ο αγοραστής των μοντέλων του είδους, οποτεδήποτε αυτός θελήσει να εκδράμει εκτός των τειχών της πόλης.
Στο ευρύχωρο εσωτερικό του Urban Cruiser, τα πλαστικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι πολύ ποιοτικά και ξεχωρίζουν για τη στιβαρή συναρμολόγησή τους και το προσεγμένο φινίρισμα. Φυσικά, δεν λείπουν και οι πρακτικές λεπτομέρειες, όπως το διπλό ντουλαπάκι μπροστά από το συνοδηγό με τη μεγάλη χωρητικότητα ή το συρόμενο πίσω κάθισμα που διαμορφώνει ανάλογα το χώρο αποσκευών. Για τους επιβάτες, το σαλόνι προσφέρει άνετους χώρους για τουλάχιστον 4 ενήλικες, οι οποίοι επωφελούνται και από το εντελώς επίπεδο πάτωμα.
Ο οδηγός του Urban Cruiser κάθεται σχετικά ψηλά και έχει πολύ καλή περιφερειακή ορατότητα, γεγονός που συνδράμει στην ευελιξία εντός πόλεως. Παράλληλα, η ανάρτηση φροντίζει ώστε να μη μεταφέρονται στο εσωτερικό οι ανωμαλίες του οδοστρώματος, αποτρέποντας την κόπωση των επιβατών. Στον αυτοκινητόδρομο, το Urban Cruiser είναι σταθερό και προσφέρει καλή αίσθηση, ενώ το στάνταρ σύστημα ελέγχου της ευστάθειας (VSC) συμβάλλει και αυτό στη συνολική σταθερότητα και σιγουριά. Όσο για τον κινητήρα των 1,33 λίτρων, παρουσιάζεται ελαστικός και με καλή απόκριση στο πάτημα του πεντάλ του γκαζιού, εμφανίζοντας σβέλτες επιδόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου