Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Opel Ampera

Τι είναι το Ampera; Ένα ηλεκτροκίνητο το οποίο χάρη στην έξυπνη διάταξή του με βενζινοκινητήρα 1.400 κ.εκ. εξαλείφει το πρόβλημα της περιορισμένης αυτονομίας και του άγχους να ξεμείνεις από ηλεκτρική ενέργεια. Ο βενζινοκινητήρας δεν εμπλέκεται στην κίνηση του αυτοκινήτου παρά μόνο φορτίζει τις μπαταρίες με την συνολική απόδοση να φτάνει τους 150 ίππους και την ροπή τα 37,7 χλγμ.
Έτσι, μπορεί κανείς να κινείται σε καθημερινή βάση για 50-80 χλμ. με καθαρή ηλεκτρική ενέργεια φορτίζοντας το Ampera π.χ. στο γκαράζ του. Από εκεί και πέρα ο βενζινοκινητήρας, σαν γεννήτρια, φορτίζει τις μπαταρίες και ανάλογα με την απόσταση διαμορφώνεται η κατανάλωση καυσίμου. 
Στο δρόμο εντύπωση προκαλεί πως το μόνο που ακούς είναι ο θόρυβος από την κύλιση των ελαστικών. Ακόμη και αν ενεργοποιηθεί ο κινητήρας θα ακούσεις ένα διακριτικό βουητό που κοπάζει όσο τραβάς το πόδι σου από δεξί πεντάλ. Κατά τα λοιπά, το Ampera οδηγείται όπως ένα συμβατικό αυτοκίνητο με καλά οδικά χαρακτηριστικά. Το τιμόνι έχει καλή αίσθηση, τα φρένα είναι αποτελεσματικά, έστω και αν το πεντάλ έχει κάποια σπογγώδη αίσθηση, ενώ η ανάρτηση είναι άνετη παρά την κάπως σφιχτή απόσβεση της πίσω ανάρτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου