Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Renault Wind

          To Renault Wind είναι ένα σπορ 2-θέσιο roadster αυτοκίνητο, που παράγεται από τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, από το 2010. Με την ονομασία Wind είχε αρχικά παρουσιαστεί ένα πρωτότυπο roadster από τη γαλλική εταιρεία τον Σεπτέμβριο του 2004, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Τελικώς, μπήκε στην παραγωγή με εντελώς διαφορετική δομή από το πρωτότυπο, καθώς το Wind παραγωγής είναι αυστηρά 2-θέσιο roadster, σε αντίθεση με το διάταξης 2+1 πρωτότυπο.
            To Wind παραγωγής παρουσιάστηκε στις 2 Μαρτίου 2010, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και τον Σεπτέμβριο ξεκίνησαν οι πωλήσεις του σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. To μοντέλο βασίζεται στο πάτωμα και τα μηχανικά μέρη του Renault Twingo δεύτερης γενιάς. Ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του Wind παραγωγής είναι η μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή του, με σχήμα σαν καπάκι, η οποία ανοιγοκλείνει σε μόλις 12 δευτερόλεπτα, νούμερο ασυνήθιστο για καμπριολέ. Μάλιστα είναι μονοκόμματη και περιστρέφεται κατά 180° προς τα πίσω, στα πρότυπα της Ferrari 575M Superamerica.
           Από κινητήρες, διατίθεται με έναν 1.2 τούρμπο απόδοσης 100 ίππων και έναν 1.6 ατμοσφαιρικό απόδοσης 133 ίππων, που προέρχεται από το Renault Twingo RS. Και τα δύο μηχανικά σύνολα είναι 4-κύλινδρα σε σειρά βενζίνης και συνδυάζονται με 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ πληρούσαν εξ' αρχής τις αυστηρές προδιαγραφές καυσαερίων Euro 5. Πρόσφατα παρουσιάστηκε και σε συλλεκτικές εκδόσεις Gordini, με τις ανάλογες αισθητικές επεμβάσεις.
        Στην Ελλάδα, το Wind προς το παρόν δεν έχει εισαχθεί επίσημα, λόγω της ταραγμένης κατάστασης που δημιουργήθηκε από την αλλαγή αντιπροσώπευσης της φίρμας στην χώρα, αλλά δεν αποκλείεται η κυκλοφορία του μελλοντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου