Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Citroen DS4

             Το Citroën DS4 είναι ένα μικρομεσαίο πολυτελές αυτοκίνητο, που παράγεται από τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Citroën, από την άνοιξη του 2011. Βασίζεται στη δεύτερη γενιά του Citroën C4, αλλά με πληρέστερο εξοπλισμό και πιο πολυτελή και ελκυστικά σχεδιαστικά στοιχεία.
              Στις αρχές του 2009, η Citroën ανακοίνωσε τη δημιουργία μίας ξεχωριστής εσωτερικής μάρκας πολυτελείας, υπό την ονομασία DS, που θα παράγεται παράλληλα με την σημερινή της σειρά αυτοκινήτων. Αποφασίστηκε ότι η νέα αυτή υπό-εταιρεία θα χρησιμοποιεί το όνομα του θρυλικού Citroën DS του 1955 για να εκπροσωπεί τα μελλοντικά αυτοκίνητα, αν και αυτή τη φορά το ακρωνύμιο DS σημαίνει Different Spirit.
              Τον Οκτώβριο του 2010, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, αποκαλύφθηκε το μικρομεσαίο Citroën DS4, που λανσαρίστηκε την άνοιξη του 2011, ενώ πρόσφατα παρουσιάστηκε και το ακόμα πιο μεγάλο Citroën DS5, που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2011. Όλα αυτά τα μοντέλα φέρουν το νέο λογότυπο DS και όχι το γνωστό double chevron (διπλό λοχιόσημο) της Citroën και όλα έχουν αισθητά διαφορετικά στυλ από τα αντίστοιχα δίδυμα μοντέλα τους.
          Η εξωτερική εμφάνιση του DS4 βασίστηκε στο πρωτότυπο Citroën DS High Rider, το οποίο είχε παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2010, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Γενεύης. Ένα εντυπωσιακό σχεδιαστικό στοιχείο είναι η τοποθέτηση των χειρολαβών των πίσω θυρών στα τελειώματα των πίσω παραθύρων, έτσι ώστε να μην διακρίνονται εύκολα από τον εξωτερικό παρατηρητή και να δίνουν την οπτική εντύπωση ενός 3-πορτου μοντέλου, ιδέα που έχει γνωρίσει μεγάλη απήχηση τα τελευταία χρόνια και στα μοντέλα της Alfa Romeo.
            Η αισθητική του Citroën DS4 απέσπασε ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια από τον διεθνή Τύπο αυτοκινήτου. Ψηφίστηκε ως «το Ομορφότερο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» από το International Automobile Festival, ξεπερνώντας μάλιστα την BMW Σειρά 5 F10 και το υβριδικό Honda CRZ. Επίσης, τον Μάιο του 2011, το γερμανικό περιοδικό αυτοκινήτου Auto Bild και τα θυγατρικά του ευρωπαϊκά περιοδικά, του απένειμαν το 1-ο Βραβείο για Ντιζάιν στην κατηγορία του. 
          Τέλος η Citroën έβγαλε στη παραγωγή και μια ειδική έκδοση του DS4, το DS4 “Just Mat” η οποία θα βγει σε μόλις 500 μονάδες. Τα αυτοκίνητα θα είναι βαμμένα στο καφέ Hickory ματ χρώμα, θα φοράνε 19″ ζάντες, θα διαθέτουν bi-xenon φωτιστικά σώματα και στο εσωτερικό υπάρχουν δερμάτινα καθίσματα σε καφέ αποχρώσεις μαζί με χρωμιομένα διακοσμητικά. Είναι διαθέσιμο μόνο με τον βενζινοκινητήρα των 200 ίππων και τον πετρελαιοκινητήρα των 160 και θα πωλείται αποκλειστικά στην Γαλλία.
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου