Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Mercedes-Benz S-Class

    Το Mercedes-Benz S-Class ήταν ένα πολυτελές αυτοκίνητο, που παρήχθη μεταξύ του 1972 και του 1980.  H S-Class  ήταν το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που εισήγαγε την ονομασία S-Class, δηλαδη Sonderklasse («special class»).Η έκδοση 450SEL κέρδισε το βραβείο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς, για το 1974.
  Το συγκεκριμένο ντιζάιν ήταν ένα τεράστιο βήμα μπροστά ως προς τα αμέσως προηγούμενα, ενώ έφερε και έντονα μυώδεις γραμμές που του προσέδιδαν έναν συνδυασμό σπορ δυναμικής πολυτέλειας. Η έμπνευση είχε προέλθει από το roadster Mercedes-Benz SL-Class R107, ιδίως στα εμπρός και πίσω φώτα.
     Το W116 ενίσχυσε περαιτέρω την ήδη καλή φήμη της εταιρείας στον τομέα της ασφάλειας, καθώς έφερε τα εξής σπάνια για την τότε εποχή στοιχεία:
  • Μία ανθεκτική καμπίνα, γνωστή ως «κλωβός ασφαλείας», με ενισχύσεις στην οροφή και στις πόρτες, σε συνδυασμό και με ζώνες ελεγχόμενης παραμόρφωσης.
  • Όλες οι εκδόσεις έφεραν στάνταρ προσκέφαλα στα εμπρόσθια καθίσματα, στάνταρ μπροστινές ζώνες ασφαλείας και βελτιωμένο τιμόνι ασφαλείας.
  • Tο ντεπόζιτο της βενζίνης είχε τοποθετηθεί πάνω από τον πίσω άξονα και προς το κέντρο του αμαξώματος, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες να εκραγεί σε οπίσθια πρόσκρουση
  • Επιπλέον, όλες οι εκδόσεις ήταν εξοπλισμένες με 4 δισκόφρενα, κάτι πολύ σπάνιο για την εποχή του.
  • Τον Δεκέμβριο του 1978, επίσης, εμφανίστηκε προαιρετικό Σύστημα Αντιμπλοκαρίσματος Τροχών (ABS) από την Bosch.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου