Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Chevrolet Camaro

    Η 1-η γενιά της Chevrolet Camaro λανσαρίστηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 1966, με βάση το καινούριο τότε σασί F-body. Το σασί αυτό διατηρήθηκε έως την λήξη της τέταρτης γενιάς, το 2002 και ήταν 2-πορτο, 4-θέσιο (αυστηρά 2+2), με τη διάταξη «κινητήρας μπροστά / πίσω κίνηση». Από το πρώτο έτος κυκλοφορίας της, η πρώτη γενιά της Camaro διατέθηκε ως coupé και convertible. Το ντιζάιν της θεωρήθηκε άκρως εντυπωσιακό, με έντονη προσωπικότητα και δεν είναι τυχαίο ότι έδωσε την έμπνευση για το ρετρό ντιζάιν της 5-ης (σημερινής) γενιάς της Camaro.
    Οι βασικοί κινητήρες του μοντέλου ήταν δύο 6-κύλινδροι σε σειρά, αλλά οι περισσότεροι ήταν V8 κατά την Αμερικανική παράδοση. Μοναδικό μελανό σημείο ήταν το απαράδεκτο, ακόμα και για τα δεδομένα της δεκαετίας του 1960, 2-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ορισμένων εκδόσεων. Οι άλλες εκδόσεις συνδυάζονταν με 3-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ή 4-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.
    Το μοντέλο γνώρισε αμέσως τεράστια εμπορική επιτυχία και είναι εντυπωσιακό ότι στα μόλις 3 χρόνια παραγωγής της 1-ης γενιάς, παρήχθησαν συνολικά 690.138 αντίτυπα από αυτήν. Εδώ πάντως πρέπει να τονιστεί ότι η τελευταία σεζόν ήταν εξαιρετικά μεγάλης διάρκειας, καθώς έφτασε μέχρι τον Νοέμβριο του 1969, λόγω κάποιων μηχανολογικών προβλημάτων που καθυστέρησαν την εισαγωγή της 2-ης γενιάς έως τις αρχές του 1970.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου