Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Lotus Elise

         Η Lotus Elise είναι ένα διθέσιο πισωκίνητο σπορ αυτοκίνητο, το οποίο σχεδιάστηκε από την βρετανική Lotus Cars στις αρχές του 1994 και παρουσιάστηκε στο κοινό τον Σεπτέμβριο του 1996. Από τα τέλη του 2000, βρίσκεται στη δεύτερη γενιά του.
     Κατασκευάζεται από υαλονήματα που καλύπτουν το αλουμινένιο του σασί. Το συγκεκριμένο είδος σασί παρέχει μία καλή πλατφόρμα για τις αναρτήσεις, διατηρώντας στο ελάχιστο δυνατό το βάρος του αυτοκινήτου και το κόστος κατασκευής και ακολουθώντας τη βασική φιλοσοφία του ιδρυτή της Lotus, Κόλιν Τσάπμαν, για απόδοση μέσω του μειωμένου βάρους.Ενδεικτικώς, ακόμα και η βασική έκδοση της Lotus Elise, με 122 άλογα, καταφέρνει επιτάχυνση 0-100 km/h σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα και μπορεί να φθάσει τα 200 km/h.
      Υπάρχουν διάφορες εκδόσεις και παραλλαγές της Lotus Elise. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία διαθέτει αυτοκίνητα με αποδόσεις 122, 160, 190 και 220 ίππους στην απλή έκδοση, με κινητήρες αρχικά προερχόμενους από τη Rover και αργότερα από την Toyota. Υπάρχει και η κλειστή έκδοση, με την ονομασία Lotus Exige και ξεκινάει από τους 240 ίππους.
        Ο διάδοχός του, η τρίτη γενιά της Elise, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, τον Οκτώβριο του 2010 και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου