Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

BMW 7 Series

            Η BMW 7 Series ήταν ένα πολυτελές αυτοκίνητο που παρήχθη από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW από το 2001 έως το 2008. Tο αυτοκίνητο αποκαλύφθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2001 και αρχικά κυκλοφόρησαν μόνο  τα μοντέλα 735i (ισχύος 272 hp) και 745i (ισχύος 333 hp), με κινητήρες V8. Λίγους μήνες μετά, ακολούθησαν οι εκδόσεις ντίζελ, με σύστημα ψεκασμού common-rail  2ης γενιάς, ενώ το φθινόπωρο του 2002, η παλέτα συμπληρώθηκε με την έκδοση με κινητήρα V12, ισχύος 445 hp, με άμεσο ψεκασμό και, για πρώτη φορά, με πλήρως μεταβλητό έλεγχο βαλβίδων Valvetronic.
        Στο σημείο που βρίσκεται παραδοσιακά ο λεβιές ταχυτήτων, τοποθετήθηκε το καινοτόμο σύστημα iDrive. Το iDrive ελέγχεται από ένα περιστροφικό ποντίκι, μέσω ποικιλίας κινήσεων joystick/ολίσθηση/πάτημα. Με το σύστημα αυτό ρυθμίζεται το GPS, ο κλιματισμός, το ηχοσύστημα και η πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Όλες οι σχετικές ενδείξεις ενσωματώθηκαν στην κεντρική οθόνη, που είχε τοποθετηθεί στο πάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας, η οποία ενημέρωνε τον οδηγό και για την κατάσταση του κινητήρα.
         Τον Απρίλιο του 2005, η 7 Series  υπέστη ένα έντονο λίφτινγκ στην εξωτερική εμφάνιση, ενώ επίσης, όλοι οι κινητήρες εκτός από τον V12 υπέστησαν εκσυγχρονισμό. Επίσης, εμφανίστηκε το πακέτο Adaptive Drive, αμορτισέρ με ρυθμιζόμενη δύναμη απόσβεσης. Το σύστημα iDrive απλοποιήθηκε και έγινε πιο φιλικό στη χρήση για τον οδηγό. Ο αισθητήρας βροχής και οι προβολείς αυτόματης λειτουργίας και προσαρμογής έγιναν πλέον στάνταρ σε όλα, ενώ εμφανίστηκε και Σύστημα Νυχτερινής Όρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου