Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Audi Matrix LED

Έχοντας κάνει μεγάλες προόδους στον τομέα του φωτισμού με φωτοδιόδους LED, η Audi ετοιμάζεται να περάσει στην παραγωγή μία νέα γενιά φωτιστικών σωμάτων.
Αν η αρχή έγινε το 2004, όπου για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν LED φώτα ημέρας από το Α8 W12, το 2013 είναι άλλο ένα έτος σταθμός, για τη συγκεκριμένη τεχνολογία. Με την ονομασία Matrix LED, η Audi ετοιμάζει μία νέα γενιά συστημάτων φωτισμού, τα οποία θα προσφέρουν πιο στοχευμένες και ελεγχόμενες δέσμες, ενώ παράλληλα θα αντιλαμβάνονται και θα προσαρμόζονται με βάση το περιβάλλον.
Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιούνται ειδικοί λαμπτήρες LED, κάτοπτρα και ανακλαστήρες. αυτά θα συνεργάζονται με το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου, με μία κάμερα που θα ανιχνεύει το δρόμο, καθώς επίσης και με άλλους αισθητήρες. Εάν η κάμερα ανιχνεύσει κάποιο προπορευόμενο ή αντίθετα ερχόμενο όχημα, αυτομάτως προσαρμόζει έτσι τη δέσμη ώστε να μην το τυφλώνει. Αντίστοιχα, ανάλογα με το δρόμο που κινείται το αυτοκίνητο, ο οποίος αναγνωρίζεται μέσω του GPS, αυξομειώνεται η ένταση ή αλλάζει κατεύθυνση η δέσμη για να φωτίσει μία καμπή, ακόμα και πριν στρίψει ο οδηγός το τιμόνι. Το νέο αυτό σύστημα φωτισμού θα μπει σε παραγωγή αργότερα, μέσα στη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου