Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Suzuki Swift Sport 1.6

Το Swift Sport επιστρέφει δυνατότερο από ποτέ και υπόσχεται να βάλει φωτιά στις καρδιές των αθεράπευτα ρομαντικών οπαδών της σπορ οδήγησης, που γλυκοκοιτάζουν ένα μικρό «καυτό» GTi. Αν το ερώτημα είναι «Υπάρχει οδηγική ευχαρίστηση με λογική τιμή;», μια από τις απαντήσεις είναι «Ναι, το νέο Suzuki Swift Sport». Εντάξει, “το πιστόλι” μπορεί να μη δείχνει και τόσο νέο σε σχέση με το προηγούμενο, αλλά στην ουσία είναι. Με νέο πάτωμα, αναλογίες που υπόσχονται ζουμερά οδικά χαρακτηριστικά και ατμοσφαιρικό, hi-rev κινητήρα 1,6 λτ. με 136 ίππους, το Suzuki Swift Sport δείχνει έτοιμο να συνεχίσει την παράδοση των «καυτών» προγόνων του.
Το τρίθυρο (φυσικά) Swift Sport έχει τον τρόπο του να δείχνει τι σόι πράμα είναι. Κάτι οι μεγάλες εισαγωγές αέρα μπροστά, κάτι οι τροχοί των 17 ιντσών και κάτι οι διπλές πίσω παχυλές απολήξεις της εξάτμισης που ξεπροβάλουν μέσα από το ψευδοδιαχύτη, δίνουν το στίγμα μιας κατασκευής που θέλει να δικαιώσει το χαρακτηρισμό Sport. Για αυτό προϊδεάζουν και οι «αναλογίες» με το κοντό σχετικά μεταξόνιο, αλλά τα φαρδιά μετατρόχια και τους τροχούς απλωμένους στις άκρες των αμαξώματος.
Ένα ακόμη καλό με το Suzuki Swift Sport είναι ότι δε χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να πάρεις γεύση από τον κόσμο των μικρών GTi. Το Swift Sport κοστίζει 16.490 ευρώ συμπεριλαμβανομένου και του easy bonus, που προσφέρει η αντιπροσωπεία. Ο εξοπλισμός είναι υπερπλούσιος και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ESP, 7 αερόσακους (ένας και για τα γόνατα του οδηγού), όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, ηχοσύστημα, αυτόματο ηλεκτρονικό κλιματισμό, cruise control, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, τροχούς αλουμινίου 17 ιντσών και φώτα ομίχλης. Αποτελώντας μια αυτόνομη πρόταση και διαχωρίζοντας σαφώς τη θέση του από την υπόλοιπη «ταπεινή» γκάμα του μοντέλου, το Swift Sport προσφέρει αυτά που υπόσχεται και έχοντας μια λογική τιμή πώλησης, αξίζει την προσοχή όποιου οδηγού διψάει για GTi καταστάσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου