Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Renault Megane 1,5 dCi

Όσοι κάνουν δεήσεις για ένα μοντέρνο μικρομεσαίο αυτοκίνητο με έμφαση στην οικονομία καυσίμου και έναν ικανό πετρελαιοκινητήρα θα βρουν στο Renault Megane 1,5 dCi μια ολοκληρωμένη επιλογή.
Η πετρελαιοκίνηση μπήκε για τα καλά στη ζωή μας. Με πολλά οφέλη, που αφορούν κυρίως στην οικονομία καυσίμου και τις χαμηλές εκπομπές CO2, τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα αποτελούν δέλεαρ, ειδικά για όσους κάνουν πολλά χλμ. ετησίως. Η Renault είναι ένας από τους κατασκευαστές, που έχουν δώσει βάση στην εξέλιξη πετρελαιοκινητήρων καταφέρνοντας να παρουσιάσει μηχανικά σύνολα, που ξεχωρίζουν. Ας μην ξεχνάμε τον εξαιρετικό 1,6 dCi των 130 ίππων, που έχουμε δοκιμάσει σε διάφορα μοντέλα της. H Mercedes-Benz είναι ένας ακόμη κατασκευαστής, που στα λίγα κυβικά προτιμά τους πετρελαιοκινητήρες της Renault, όπως τον 1,5 dCi των 110 ίππων, που εξοπλίζει και το ανανεωμένο Megane.
Με τη βοήθεια τούρμπο τελευταίας γενιάς -διαθέτει πτερύγια φτερωτής με μεταβλητή γεωμετρία- και άμεσο ψεκασμό, ο κινητήρας αποδίδει 110 ίππους, αλλά το κυριότερο εμφανίζει ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση 3,5 λτ./100 χλμ. και περιορισμένες εκπομπές CO2 (90 γρ./χλμ.), όταν συνοδεύεται από σύστημα Start/Stop.
Το Megane 1,5 dCi προσφέρεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων στις εκδόσεις Expression και Progressive, ενώ είναι διαθέσιμο και με το νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC και φίλτρο παρακράτησης μικροσωματιδίων DPF στην πλούσια έκδοση Dynamic. H τιμή του Megane 1,5 dCi 110 PS Εxpression είναι 18.100 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου