Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

BMW M6 GranCoupe

Η BMW αποκάλυψε τη νέα M6 GranCoupe, η οποία σχεδιάστηκε –σύμφωνα με τη βαυαρική εταιρεία- με στόχο να αποτελέσει το απόλυτο σπορ sedan μοντέλο. Η νέα BMW M6 GranCoupe διαθέτει ένα πολύ «επιθετικό» κουστούμι, το οποίο αποτελείται από νέο εμπρός προφυλακτήρα, επανασχεδιασμένα πλαϊνά μαρσπιέ και ένα πίσω διαχύτη από μίγμα ανθρακονήματος και ειδικό ενισχυμένο πλαστικό (CFRP). Ο διαχύτης φιλοξενεί 4 απολήξεις του συστήματος εξαγωγής, ενώ με το ίδιο υλικό (CFRP) είναι κατασκευασμένη και η εντυπωσιακή μαύρη οροφή. Ακόμα, το γερμανικό μοντέλο πατάει πάνω σε 20 ιντσών ζάντες ελαφρού κράματος.
Στο εσωτερικό της οι αλλαγές είναι περιορισμένες, αλλά συνδυάζει με επιτυχία το δερμάτινο σαλόνι με την ντυμένη από αλκαντάρα οροφή. Επίσης διαθέτει το γνώριμο τιμόνι του τμήματος «Μ» και στην προαιρετική επιλογή του υποψήφιου αγοραστή βρίσκονται τα προγράμματα των καθισμάτων «Μ», καθώς το GPS Navigator και το ηχοσύστημα της Bang & Olufsen.
Κάτω από το καπό της Μ6 GranCoupe καρτερεί υπομονετικά ένας διπλά υπετροφοδοτούμενος V8 4,4 λτ. κινητήρας 560 ίππων και 680 Nm ροπής, να ξεκινήσει από στάση και να αγγίξει τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,2 δλ. Το κιβώτιο που θα βοηθήσει για αυτή την επίδοση είναι ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, ωστόσο όσοι δεν είναι ευχαριστημένοι μπορούν με ένα πακέτο αναβάθμισης της «Μ» να ανεβάσουν την τελική στα 305 χλμ./ώρα. Όσον αφορά στην αυτονομία, το εκρηκτικό sedan καταναλώνει 9,9 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων CO2 βρίσκονται στα 232 γραμ./χλμ.
Εκτός από τον δυνατό κινητήρα, η M6 GranCoupe εξοπλίζεται και με μια βελτιωμένη σπορ ανάρτηση, αναβαθμισμένο σύστημα διεύθυνσης, καθώς και με το διαφορικό της «Μ». Στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχουν τα κεραμικά φρένα για μείωση του συνολικού βάρους, καθώς και για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στην υψηλή θερμοκρασία.
Οι πωλήσεις της BMW M6 GranCoupe θα ξεκινήσουν το Μάιο στη γερμανική αγορά με την τιμή να ξεκινάει από τα 128.800 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου