Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Audi A8 Hybrid

H Audi εκμεταλλεύεται πλήρως την υβριδική τεχνολογία και τα οφέλη της, εφοδιάζοντας το πολυτελές saloon της με ηλεκτροκινητήρα, προσφέροντας πιο οικονομική κατανάλωση και χαμηλές εκπομπές ρύπων, χωρίς να επηρεάζονται στο ελάχιστο οι επιδόσεις.
Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε και επίσημα την παραγωγή της υβριδικής έκδοσης του Α8, η οποία αναμένεται την επόμενη χρονιά. Αισθητικά, δεν πρόκειται να έχει καμία διαφορά από τις συμβατικές εκδόσεις, με την μόνη διαφορά και πιο σημαντική βέβαια, να βρίσκεται κάτω από το καπό ή καλύτερα στο πορτμπαγκάζ. Το πολυτελές μοντέλο λοιπόν, θα εφοδιάζεται με το γνωστό κινητήρα 2.0 λίτρων TFSI των 211 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 54 ίππων που είναι τοποθετημένος κάτω από το χώρο αποσκευών. Ο τελευταίος ζυγίζει 37,6 κιλά και μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα, βοηθώντας το αυτοκίνητο να αναπτύξει ταχύτητα έως 100 χλμ./ώρα. Ο συνδυασμός και των δύο κινητήρων, προσφέρει μέγιστη απόδοση 245 ίππων και 480 Nm ροπής, με τις εκπομπές ρύπων CO2 να είναι μόλις στα 148 γρ./χλμ.
Σε full mode κατάσταση, επιταχύνεται από 0-100 χλμ./ώρα σε 7,7΄΄ και η τελική ταχύτητα φθάνει τα 235, με την κίνηση να μεταδίδεται στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Για ανέσεις, πολυτέλεια και αίσθηση στο δρόμο δεν χρειάζεται να αναφέρουμε, αφού πρόκειται από τα καλύτερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του. Όσο για την τιμή του, θα ανακοινωθεί αργότερα, ωστόσο αναμένεται να είναι αρκετά πιο υψηλή από την βασική έκδοση, γι αυτό και θα προτιμηθεί από επιχειρηματίες και φυσικά βουλευτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου