Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Audi Α5 Coupe

H παράδοση της Audi έχει να κάνει με όμορφα και τεχνολογικά προηγμένα αυτοκίνητα. Αυτός είναι ο λόγος που κάθε νέο μοντέλο το οποίο παρουσιάζει η γερμανική φίρμα αναμένεται με μεγάλο ενθουσιασμό τόσο από τον ειδικό Τύπο όσο και από το αγοραστικό κοινό. Μία τέτοια περίπτωση είναι και το Α5. Ένα αυτοκίνητο του οποίου η εμφάνιση αποτελεί ένα ιδανικό κοκτέιλ κομψότητας και δυναμισμού.
Η σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας με τις απαλές γραμμές κάνει την εμφάνισή της και στο Α5, το οποίο είναι ένα δίθυρο κουπέ μεγάλων διαστάσεων. Με το μήκος του να φτάνει τα 4,63 μέτρα, το πλάτος τα 1,85 και το ύψος τα 1,37, δεν μένει καμία αμφιβολία γα την άνεση που θα απολαμβάνουν οι τέσσερις τυχεροί επιβάτες ακόμα και στα μακρινά ταξίδια.
Προφανώς, στόχος της Audi είναι να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο Grand Tourer και όχι απλώς ένα όμορφο αυτοκίνητο. Το Α5 εφοδιάζεται με τους κινητήρες FSI και TDI του Volkswagen Group, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από τη δυναμική και οικονομική λειτουργία τους. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει εκδόσεις που αποδίδουν από 170 έως 265 ίππους.  Συγκεκριμένα, οι κινητήρες με τους οποίους θα διατίθεται το Α5 είναι οι, 1.8 TFSI με απόδοση 170 ίππων και 3.2 V6 FSI που αποδίδει 265 ίππους. Στη διάθεση του αγοραστικού κοινού διεθνώς θα είναι και δύο πετρελαιοκινητήρες. Ο 2.7 V6 TDI που αποδίδει 190 ίππους και ο 3.0 V6 TDI με απόδοση 240 ίππων. Οι πετρελαιοκινητήρες ήδη είναι σύμφωνοι με τους κανoνισμούς Euro 5 για τις εκπομπές ρύπων που θα ισχύουν στο μέλλον.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου