Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Opel Mokka

«Με το Mokka ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην προϊοντική στρατηγική µας. Ο µεγάλος αριθµός παραγγελιών δείχνει ότι το Mokka πετυχαίνει το στόχο του. Οι τεχνολογίες, σε συνδυασµό µε τη δυναµική και τολµηρή του σχεδίαση, προσελκύουν τους πελάτες µας» αναφέρει ο αντιπρόεδρος πωλήσεων Alfred E. Rieck.
Η σχεδίαση του αµαξώµατος –µήκους 4,28 µέτρων– είναι δίχως αµφιβολία ένα από τα ισχυρά χαρτιά που έχει να αντιπαραθέσει το Mokka απέναντι στον ανταγωνισµό (Skoda Yeti, Nissan Qashqai, Mitsubishi ASX κ.ά.). Στο εµπρός µέρος το βλέµµα τραβά η µεγάλη µάσκα, ενώ γενικότερα το αµάξωµα έχει δυναµικό στυλ, µε αποτυπωµένη τη σχεδιαστική άποψη που συναντάµε και στα υπόλοιπα Opel. Στο εσωτερικό δεν υπάρχει κάποια έκπληξη, αφού η εικόνα του ταµπλό παραπέµπει ευθέως στο νέο Astra, ενώ οι χώροι είναι αρκετά καλοί για τους πίσω επιβάτες, αλλά το πορτµπαγκάζ (µε 356 λίτρα) κυµαίνεται στον µέσο όρο. Ο διάκοσµος, πάντως, είναι ποιοτικός και καλοκατασκευασµένος, ενώ οι πάµπολλες θήκες για µικροαντικείµενα είναι ιδιαίτερα βολικές.
Το Mokka προσφέρεται ήδη στη χώρα µας σε δύο εκδόσεις κινητήρων. Η βενζινοκίνητη εξοπλίζεται µε υπερτροφοδοτούµενο κινητήρα 1,4 λίτρων, που αποδίδει 140 ίππους και συνδυάζεται µε µηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Κοστίζει από 21.950 ευρώ και συνδυάζεται στάνταρ µε σύστηµα τετρακίνησης. Όσον αφορά στην ντίζελ έκδοση, κάτω από το καπό συναντάµε τον τετρακύλινδρο 1,7 λίτρων, απόδοσης 130 ίππων και ροπής 30,6 χλγµ. Οι τιµές πώλησης ξεκινούν από 24.250 ευρώ στην προσθιοκίνητη µε το εξάρι µηχανικό κιβώτιο και από 25.150 ευρώ στην επίσης προσθιοκίνητη µε αυτόµατο κιβώτιο έξι σχέσεων. Η πετρελαιοκίνητη έκδοση µε σύστηµα τετρακίνησης κοστίζει από 25.650 ευρώ.
Κατ’ αρχήν, οι επιδόσεις και στις δύο εκδόσεις χαρακτηρίζονται από τουλάχιστον ικανοποιητικές ρεπρίζ, µετακινώντας αγόγγυστα τους περίπου 1,3 τόνους του Mokka. Η κύλιση σου δίνει την αίσθηση της στιβαρότητας, το εσωτερικό είναι άνετο και ήσυχο, αν και η ντίζελ έκδοση είναι λίγο πιο θορυβώδης, το τιµόνι έχει πολύ καλή αίσθηση, ενώ η ανάρτηση αποσβαίνει µια χαρά τις ανωµαλίες του οδοστρώµατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου