Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Audi A6 Allroad Quattro

Παίζοντας στα ίσια με το σκληρό ανταγωνισμό της κατηγορίας, το A6 διεκδικεί και παίρνει αυτό που του αξίζει. Με ιδιαίτερη σχεδιαστική γραμμή, σύγχρονα τεχνολογικά στοιχεία και τον εταιρικό αέρα των Audi, το A6 δείχνει τα δόντια του στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία που ανήκει. Η γερμανική κατοχή είναι βεβαίως δεδομένη, η μάχη όμως με τις Mercedes E-Class και BMW σειράς 5 αποτελεί δύσκολη δοκιμασία.
Βασική έκδοση του A6 για την ελληνική αγορά, είναι αυτή με τον βενζινοκινητήρα TFSI 2.0 lt. Η απόδοση φτάνει τους 170 PS και τα 280 Nm ροπής. Η αμέσως μεγαλύτερη σε κυβισμό έκδοση διαθέτει έναν μοντέρνο ατμοσφαιρικό V6 2.8 lt, με απόδοση 190 και 220 PS (Quattro). Ακόμη καλύτερες επιδόσεις προσφέρει ο υπερτροφοδοτούμενος V6 κινητήρας, των 3.0 lt, ο οποίος αποδίδει 290 PS και 420 Nm ροπής. Ο μεγαλύτερος V8 κινητήρας των 4.2 lt αποδίδει 350 PS και 440 Nm ροπής. Στην κορυφή της γκάμας του A6 τοποθετείται η εκρηκτική έκδοση RS6. Ο χαρισματικός V10 των 5.0 lt, διαθέτει διπλό υπερσυμπιεστή εξάτμισης και παράγει 580 PS και 650 Nm ροπής. Οι εκδόσεις των 2.0 και 2.8 lt συνεργάζονται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, είτε με ένα αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης 7 σχέσεων Multitronic. Οι μεγαλύτερες εκδόσεις στις αυτόματες εκδοχές τους συνδυάζονται με ένα κλασσικό αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, με μετατροπέα ροπής. Χαρακτηριστικό στοιχείο στην γκάμα του A6 είναι οι τετρακίνητες εκδόσεις Quattro. Εκτός από τις αποκλειστικά τετρακίνητες εκδόσεις RS6, 4.2 lt και 3.0 lt, προαιρετικά τετρακίνητη παράγεται η έκδοση των 2.8 lt. Η πιο προσιτή έκδοση των 2.0 lt παράγεται με κίνηση αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς.
Συνεπές στο πνεύμα των σύγχρονων Audi, το A6 προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον ισχυρό ανταγωνισμό στην κατηγορία του. Η ποιότητα κατασκευής και η πολυτέλεια είναι στοιχεία άμεσα συνδεδεμένα με το χαρακτήρα του. Η μεγάλη ποικιλία κινητήρων και οι υψηλές επιδόσεις των μεγάλων εκδόσεων, αποτελούν τα κύρια προσόντα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου