Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Mitsubishi Outlander

Εκτός από το Mirage, η Mitsubishi στο Παρίσι μας παρουσιάζει το Outlander Plug-in Hybrid EV, το νέο Outlander αλλά και το αγωνιστικό i-MiEV που συμμετείχε στο φετινό Pikes Peak. To Outlander Plug-in Hybrid EV διαθέτει ένα υβριδικό σύστημα που αποτελείται από έναν 2.0-λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης ο οποίος συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον μπροστά και έναν στον πίσω άξονα. Τροφοδοτούνται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 12 kWh και οι ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν 60 kW (82 ίππων) με 192 Nm ροπής.
Το αυτοκίνητο θα είναι τετρακίνητο και θα διαθέτει τρεις λειτουργίες, Pure (αμιγώς ηλεκτρικό), Series (λειτουργία με τους ηλεκτροκινητήρες με τον βενζινοκινητήρα να φορτίζει τις μπαταρίες) και Parallel (παράλληλη λειτουργία όλων των κινητήρων).
Η Mitsubishi αναφέρει ότι το αυτοκίνητο θα έχει τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά με το Concept PX-MiEV II που παρουσιάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο στην έκθεση του Τόκιο. Έτσι έχει ηλεκτρική αυτονομία 55 χλμ και συνολική αυτονομία 800 χλμ με μέση κατανάλωση 1.66 λίτρων/100 χλμ και 50 γρ/χλμ εκπομπές CO2. Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στην Ιαπωνία από τις αρχές του 2013 ενώ αργότερα θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του και στον υπόλοιπο κόσμο.
Παράλληλα, η Mitsubishi ανακοίνωσε ότι το νέο Outlander θα είναι το πρώτο μοντέλο της που θα φορέσει το e-Assist, ένα σύστημα ενεργητικής ασφάλειας αποτελούμενο από ραντάρ και κάμερα, το οποίο αναλαμβάνει να διατηρεί ασφαλείς αποστάσεις ανάμεσα στα προπορευόμενα οχήματα. Διαθέτει σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, ενεργό cruise control και σύστημα αποφυγής σύγκρουσης. Το σύστημα θα είναι διαθέσιμο τόσο στην απλή όσο και στην υβριδική έκδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου