Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Land Rover Discovery 4

Το Land Rover Discovery 4 ήρθε πιο γρήγορα από ότι αναμένονταν καθώς το Discovery 3 είχε ανανεωθεί μόλις πριν από έναν χρόνο. Η 4η γενιά του γνωστού εξερευνητή  απέκτησε πιο πολυτελή εμφάνιση στα πρότυπα του μεγαλύτερου και φυσικά ακριβότερου Range Rover που παράλληλα βελτιώνουν και τον τομέα της αεροδυναμικής.
Στο εσωτερικό του Land Rover Discovery 4 έχουν χρησιμοποιηθεί ποιοτικότερα υλικά, έχει βελτιωθεί η εργονομία και τοποθετήθηκαν νέα πιο άνετα καθίσματα, ενώ παράλληλα επανασχεδιάστηκε κεντρική κονσόλα.
Σημαντικές είναι όμως οι αλλαγές στο μηχανολογικό τομέα του Land Rover Discovery 4. Από αυτές ξεχωρίζει ο νέος V6 diesel των 3lt που φέρει την ονομασία AJ-V6D GEN III και πρωτοεμφανίστηκε στη Jaguar XF Diesel S. Με τη χρήση 2 turbo αποδίδει 245ps και 60.9kg.m και διακρίνεται για τα χαμηλά επίπεδα θορύβου και την περιορισμένη κατανάλωση. Αυτό συμβαίνει καθώς σε χαλαρούς ρυθμούς δουλεύει μόνο η μία τουρμπίνα. Μόλις όμως οι στροφές του κινητήρα ξεπεράσουν τις 2800 τότε μπαίνει σε λειτουργία σε μόλις 300msec και η δεύτερη μικρότερη τουρμπίνα προκείμενου να υπάρχει διαθέσιμη όλη η ισχύς. Ως αποτέλεσμα το Land Rover Discovery 4 χρειάζεται μόλις 9.3lt/100km καυσίμου και εκπέμπει 244gr/km CO2.
Επίσης, το Land Rover Discovery 4 απέκτησε ισχυρότερα φρένα, νέο set-up στις αναρτήσεις, βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης καθώς και τροποποιημένο Terrain Response System με 5 προγράμματα λειτουργίας (General Driving, Gravel-Snow, Sand, Mud και Rock) ώστε να μην κολλάτε σχεδόν πουθενά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου