Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ford Model A του 1903... στο σφυρί

Ένα από τα πρώτα μοντέλα της Ford, σε εξαιρετική κατάσταση, παρά τα... 109 χρόνια που μετράει στην πλάτη του, βγαίνει σε δημοπρασία, από τον οίκο RM Auctions. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το συγκεκριμένο μοντέλο, που κατασκευάστηκε το 1903 δεν βγήκε από τη γραμμή παραγωγής, πολύ απλά γιατί... τότε δεν υπήρχε γραμμή παραγωγής. Το Model A, που κατασκευάστηκε σε 1.750 μονάδες, αποτελεί το πρώτο μοντέλο του Henry Ford και προπομπό του διάσημου Model T.
Ένα λοιπόν από τα ελάχιστα εναπομείναντα βγαίνει αυτό το διάστημα σε δημοπρασία. Αν και το κόστος που αγοράστηκε έναν και πλέον αιώνα πριν ήταν... 880 δολάρια + 30 δολάρια για επιπλέον εξοπλισμό, η τρέχουσα τιμή του υπολογίζεται να υπερβεί τις 300.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που ανακατασκευάστηκε πλήρως το 2007, διατηρώντας ακόμα και τον κινητήρα του, ένα δικύλινδρο 1.668 κ.εκ. με ισχύ 8 ίππων και κιβώτιο 2 ταχυτήτων.
Αρχικός ιδιοκτήτης ήταν ο Herbert L. McNary, από την Iowa, η οικογένεια του οποίου κράτησε το αυτοκίνητο για πέντε δεκαετίες. Στα 109 χρόνια της ύπαρξής του, το συγκεκριμένο Model A άλλαξε 5 ιδιοκτήτες και πλέον αναζητεί τον τυχερό έκτο. Όσοι σοβαροί συλλέκτες, προσέλθετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου