Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Audi A5 Cabrio

H διεθνής οικονομική κρίση έχει ήδη περάσει το κατώφλι των αυτοκινητοβιομηχανιών (κυρίως στις ΗΠΑ) αλλά αυτό δεν φαίνεται να πτοεί τις εταιρίες οι οποίες συνεχώς εμπλουτίζουν τη γκάμα των μοντέλων τους, ακόμα και με πολυτελή «κομμάτια». Ο λόγος εν προκειμένω για την Audi που μετά την πρόσφατη παρουσίαση του Α5 coupe έσπευσε να λανσάρει την ανοικτή έκδοση του μοντέλου.
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επιμένει στην υφασμάτινη αναδιπλούμενη κουκούλα, κυρίως για εξοικονόμηση κόστους αλλά και βάρους. Η κουκούλα αποθηκεύεται πλήρως στο πορτ μπαγκάζ σε 15 δευτερόλεπτα, ενώ η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί με το μοντέλο εν κινήσει αλλά σε ταχύτητες υψηλότερες των 30χλμ.
Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες το Audi θα εξοπλίζεται με τη γνωστή σειρά TFSI μοτέρ σε 4 «εκδόσεις». Ο μικρότερος και πιο προσιτός για την ελληνική αγορά (1,8 λίτρα) αποδίδει 180 άλογα, ενώ ακολουθεί εκείνος των 2,0 λίτρων με τα 210 άλογα και τα 35,7 kgm ροπής. Η γκάμα συνεχίζεται με τον κινητήρα των 3,2 λίτρων (265 άλογα) και θα ολοκληρώνεται με τον κορυφαίο 3λίτρο των 333 ίππων. Ο συγκεκριμένος κινητήρας θα εξοπλίζει το Audi Cabrio S5 το οποίο θα διαθέτει τετρακίνηση και εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων Titronic-Multitronic. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατόπιν παραγγελίας οι εκδόσεις με τα μοτέρ των 2,0 και 3,2 λίτρων μπορούν να παραδοθούν τετρακίνητες, όχι όμως η «απλή» των 1,8 λίτρων.
Περιλαμβάνει ακόμα εξελιγμένο σύστημα πάρκινγκ αλλά και ηχοσύστημα της B&O με 12 ηχεία και ισχύ 505 Watt, cruise control αλλά και το Audi Drive Select. Το τελευταίο με το πάτημα ενός κουμπιού μεταβάλει τα χαρακτηριστικά «κύλισης» και συμπεριφοράς του αυτοκινήτου μεταξύ τριών επιλογών: Comfort, Auto, Dynamic.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου