Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Kia cee’d

H ελληνική αντιπροσωπεία της Kia ανακοίνωσε τις τιμές πώλησης της πεντάπορτης έκδοσης του νέου Ceed το οποίο θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του από τα τέλη του Οκτώβρη. Το νέο Cee’d παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης τον περασμένο Μάρτη και τόσο σε πεντάπορτη hatchback έκδοση όσο και σε Station Wagon, ενώ στη προσεχή έκδοση του Παρισιού, θα παρουσιαστεί το τρίπορτο Pro_Cee’d. 
Το αυτοκίνητο έχει κατασκευαστεί πάνω στην ίδια πλατφόρμα με αυτή του νέου Hyundai i30 και στιλιστικά είναι πιο μυώδες και σπορ από το τωρινό μοντέλο, διαθέτοντας LED φλας στους καθρέπτες, LED φωτιστικά σώματα, χρωμιομένα διακοσμητικά περιμετρικά των παραθύρων, και την νέα γρίλια της εταιρίας. Έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από το τωρινό μοντέλο, με τον χώρο της καμπίνας να αυξάνεται. Στο εσωτερικό έχουνε χρησιμοποιηθεί καλύτερης ποιότητας υλικά, η κονσόλα είναι ελαφρώς στραμμένη προς τον οδηγό, όπου υπάρχει και ένα νέο σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη αφής. 
Με πιο μακρύ αμάξωμα κατά 50mm (συνολικό μήκος 4.310mm) και χαμηλωμένο κατά 10mm (συνολικό ύψος 1.470mm) το 5-θυρο cee’d διαθέτει πιο σπορ προσανατολισμό. Παρά το γεγονός ότι βασίζεται σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα, το νέο cee’d διατηρεί το μεταξόνιο των 2.650mm της 1ης γενιάς, από τα μεγαλύτερα στην κατηγορία C. Η δυναμική εμφάνιση ενισχύεται περαιτέρω από ένα φαρδύτερο μετατρόχιο. Ενώ το συνολικό αμάξωμα είναι 10 mm στενότερο, το εμπρόσθιο και το οπίσθιο μετατρόχιο έχουν αυξηθεί (κατά 17mm και 32mm αντίστοιχα). Η αισθητική του αυτοκινήτου ενισχύεται από τους μεγάλους τροχούς που περιλαμβάνουν ζάντες αλουμινίου διαμέτρου 16, 17 & 18 ιντσών.
Το νέο 5-θυρο cee’d θα διατίθεται στην ελληνική αγορά με ισχυρούς κινητήρες βενζίνης 1.4lt 100hp και diesel 1.4lt 90hp &1.6lt 128hp, ενώ σε κάποιες εκδόσεις διατίθεται το σύστημα ISG για μεγιστοποίηση απόδοσης καυσίμου (από 3,7lt) και μείωσης εκπομπών ρύπων που φθάνουν τα 97gr. Όλες οι εκδόσεις εξοπλίζονται με 6-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. 
Διατίθεται σε 3 επίπεδα εξοπλισμού instyle, uptown για τις εκδόσεις 1.4lt, 1.6lt & cosmic για την έκδοση 1.6lt με τιμή λανσαρίσματος από 12.909€ (με απόσυρση) για την έκδοση 1.4lt Instyle βενζίνης ενώ η αντίστοιχη έκδοση με κινητήρα diesel ανέρχεται στα 14.840€ (με απόσυρση). Να σημειωθεί ότι οι εκδόσεις 1.6lt Diesel instyle & uptowon με ISG εκπέμπουν 97gr CO2 κυκλοφορούν ελεύθερα στον πράσινο δακτύλιο και δεν επιβαρύνονται με τέλη κυκλοφορίας. Αυτονόητο είναι ότι και το νέο cee’d προσφέρεται με την 7ετή πλήρως εργοστασιακή και μεταβιβάσιμη εγγύηση της Kia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου