Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Toyota Land Cruiser

Σύμφωνα με τον επικεφαλής μηχανικό της Toyota Sadayoshi Koyari, οι βασικές αρχές που διέπουν το νέο Land Cruiser είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές του παλιού και συνοψίζονται σε τρεις λέξεις: δύναμη, ανθεκτικότητα και αξιοπιστία. Η όγδοη γενιά, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, διατηρεί την κορυφαία συμπεριφορά εκτός δρόμου, ενώ πλέον είναι βελτιωμένο σε τομείς όπως η άνεση και η ποιότητα κύλισης στην άσφαλτο.  
Οι αυξημένες διαστάσεις του αμαξώματος του Land Cruiser V8, όπως ονομάζεται πλέον το μοντέλο, υπόσχονται μεγαλύτερους χώρους για τους επτά επιβάτες που έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει αλλά και για τις αποσκευές τους. Το γεγονός ότι κάθετι σχετιζόμενο με την εξωτερική εμφάνιση είναι υποκειμενικό, δεν μας επιτρέπει ιδιαίτερη αναφορά στην νέα σχεδίαση του αυτοκινήτου. Το μόνο που μπορούμε να πούμε από αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι ότι το πίσω μέρος του μοντέλου που κυκλοφορεί σήμερα μοιάζει πιο σύγχρονο από εκείνο του επερχόμενου.
Οι κινητήρες με τους οποίους θα διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά θα είναι ο αναβαθμισμένος -γνωστός, ωστόσο- V8 βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 4,7 λίτρων που πλέον αποδίδει 288 ίππους. Ο έτερος κινητήρας είναι ένας νέος -επίσης V8- πετρελαιοκινητήρας χωρητικότητας 4,5 λίτρων, απόδοσης 286 ίππων. Και οι δύο κινητήρες θα συνεργάζονται με αυτόματο κιβώτιο πέντε σχέσεων, ενώ την εμφάνισή τους στο νέο Land Cruiser θα κάνουν και αρκετές καινοτομίες, κυρίως όσον αφορά την εκτός δρόμου οδήγηση.
Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι οι αερόσακοι αυξάνονται σε τεράστιο βαθμό, φτάνοντας το σύνολο των 14. Αναλογούν δηλαδή 2 αερόσακοι σε κάθε επιβάτη στο κορυφαίο Toyota, γεγονός που καταδεικνύει την έμφαση που δίνουν οι Ιάπωνες στην παθητική ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου