Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Mercedes-Benz SLK

H Mercedes μπορεί να υπερηφανεύεται ότι στην πολύχρονη ιστορία της έχει κατασκευάσει πολλά αυτοκίνητα τα οποία δημιούργησαν μύθο γύρω από το όνομά τους. Συγκεκριμένα, τα roadster της γερμανικής εταιρίας ξεκινώντας από τη δεκαετία του '50 με την SL 190 έχουν διανύσει μία πορεία που ξεπερνά το μισό αιώνα με ξεχωριστά αυτοκίνητα που αποτελούν το όνειρο πολλών.  
Το όνειρο όσο περνούν τα χρόνια γίνεται πιο προσιτό στο ευρύ κοινό και αυτό το αποδεικνύουν οι πωλήσεις της SLK από το 1996 που πρωτοπαρουσιάστηκε μέχρι σήμερα. Για του λόγου το αληθές το αυτοκίνητο της Mercedes διατηρεί μερίδιο αγοράς στα premium roadster της τάξεως του 30%, ενώ στην αγορά της Γερμανίας το ποσοστό αυτό φτάνει το 55%.  
Οι Γερμανοί αναφέρονται στην ανανεωμένη SLK ως "η νέα γενιά της SLK". Aυτό δεν είναι απόλυτα ακριβές, καθώς στην πραγματικότητα μιλάμε για ένα περιορισμένης κλίμακας facelift. Eξωτερικά οι αλλαγές περιορίζονται στους αλλαγμένους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες που δίνουν μεγαλύτερη φρεσκάδα στο εξωτερικό του ενώ ο διαχύτης στο πίσω μέρος βοηθά στη δημιουργία πιο επιθετικής εικόνας.  
Αλλαγές υπάρχουν και στους κινητήρες. Παρά το γεγονός ότι η γκάμα των κινητήρων παραμένει η ίδια (τέσσερις βενζινοκινητήρες 1.8, 3.0,3.5 και 5.5 λίτρων) οι επιμέρους βελτιώσεις στους ήδη υπάρχοντες κινητήρες αλλάζουν την εικόνα. Ο βασικός κινητήρας της σειράς έχει αυξημένη ιπποδύναμη κατά 21 ίππους και πλέον αποδίδει 184 ενώ και η κατανάλωση έχει μειωθεί κατά 10% περίπου. Στην αμέσως επόμενη έκδοση με τον τρίλιτρο κινητήρα δεν έχουμε αναβάθμιση όσον αφορά στην ιπποδύναμη αλλά έχουμε και πάλι μείωση της κατανάλωσης.  
Η σημαντικότερη βελτίωση υπάρχει στον V6 3,5 λίτρων κινητήρα του οποίου η ιπποδύναμη αυξήθηκε κατά 33 ίππους ενώ και πάλι υπάρχει σημαντική μείωση στην κατανάλωση. Η διάθεση της SLK στην ελληνική αγορά θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα ενώ η τιμή εκκίνησης της βασικής έκδοσης θα είναι 49.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου