Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Mercedes-Benz GLK

H GLK της Mercedes, έρχεται για να προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές στην κατηγορία των premium μικρών SUV που τώρα αριθμεί τέσσερα μέλη, την BMW X3, το Land Rover Freelander 2, το Volvo XC60 και την Audi Q5.
H εμφάνιση της GLK έχει δανειστεί αρκετά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά από τη μεγαλύτερη GL Class, ενώ το μήκος της φτάνει τα 4,528 μέτρα. Σίγουρα ο σχεδιασμός της δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πρωτοποριακός, αλλά όπως συμβαίνει με κάθε μοντέλο της γερμανικής φίρμας ο σεβασμός που εμπνέει είναι έκδηλος. Δεν θα περιμέναμε κάτι διαφορετικό από έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων κύρους όπως η Mercedes-Benz.  
Η γκάμα των κινητήρων αποτελείται από τέσσερις κινητήρες (δύο βενζίνης και δύο πετρελαίου), με το βασικό βενζινοκινητήρα να διαθέτει χωρητικότητα τριών λίτρων και απόδοση 231 ίππων. Ο μεγαλύτερος βενζινοκινητήρας θα έχει χωρητικότητα 3,5 λίτρων και απόδοση 272 ίππων. Οι δύο πετρελαιοκινητήρες που θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν οι εκτός αστικών κέντρων συμπατριώτες μας αλλά και... όλος ο υπόλοιπος κόσμος έχουν χωρητικότητα 2,1 και 3.0 λίτρα και απόδοση 170 και 224 ίππους αντίστοιχα. Στον βασικό εξοπλισμό θα περιλαμβάνονται τόσο το σύστημα αυτόματης τετρακίνησης της Mercedes 4Matic, όσο και το επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο 7G-Tronic.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου