Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ford B-Max

Ένα ακόμη μέλος στην οικογένεια «ΜΑΧ» της Ford προστέθηκε λίγες ώρες πριν ανοίξει τις πύλες της η έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. Πρόκειται για το μικρότερο πολυχρηστικό τέκνο της Ford, καθώς το B-MAX ανήκει στην αντίστοιχη κατηγορία, αντιμετωπίζοντας μοντέλα όπως Opel Meriva.  
Το μικρό MPV της Ford ξεπερνά μόλις τα 4 μέτρα σε μήκος (32 εκατοστά κοντύτερο από το C-MAX και 11 εκατοστά μακρύτερο από το πεντάθυρο Fiesta), παρ' όλα αυτά σε θέματα πρακτικότητας υπόσχεται χώρους εφάμιλλους με αυτούς μεγαλύτερων μοντέλων. Προς αυτή την κατεύθυνση πάντως οι πίσω πόρτες αποτελούν το μεγαλύτερο δείγμα πρακτικότητας, καθώς είναι συρόμενες και στην περίπτωση που είναι και οι μπροστινές πόρτες ανοιχτές σχηματίζεται ένα άνοιγμα πλάτους 1,5 μέτρων.  
Η κατασκευή των πίσω καθισμάτων ευνοεί και τη φόρτωση μεγάλων αντικειμένων με μήκος που φτάνει ακόμη και τα 2,5 μέτρα, ενώ για το χώρο αποσκευών η γερμανική εταιρεία δεν έχει δημοσιοποιήσει στοιχεία. Το ολοκαίνουργιο μοντέλο συνοδεύεται και από έναν εντελώς νέο κινητήρα με εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον.  
Ο τρικύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος EcoBoost που αναμένεται να εφοδιάζει σε πρώτη φάση το B-MAX μαζί με άλλα μεγαλύτερα σύνολα έχει χωρητικότητα 1.000 κ.εκ. και διαθέτει σύστημα άμεσου ψεκασμού, μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων, αλλά και start/stop. Η απόδοσή του μέχρι στιγμής μπορεί να παραμένει άγνωστη πληροφορία, αυτό που δεν κρύβει όμως η γερμανική εταιρεία είναι φυσικά η ικανότητά του στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και στις χαμηλές εκπομπές CO2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου