Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Renault CLio

            Σχεδόν 22 χρόνια μετά την παρουσίαση της 1ης του γενιάς και μετά από 11,5 εκατομμύρια πωλήσεις σε 115 χώρες όλου του κόσμου, το Clio αλλάζει σελίδα και περνά αισίως στην καινούρια 4η του γενιά, το επίσημο ντεμπούτο της οποίας είναι προγραμματισμένο για την έκθεση του Παρισιού.
       Εστιάζοντας αρχικά στο πολύ ενδιαφέρον και ιδιαίτερα ελκυστικό μοτίβο του καινούριου Clio πρέπει να τονίσουμε πως πρόκειται για αποτέλεσμα δουλειάς της ομάδας που πολύ επιτυχημένου σχεδιαστή Laurens van der Acker, ο οποίος ξεκίνησε τη συνεργασία του με τη Renault το 2009 αφήνοντας για τον λόγο αυτό τη Μazda, στην οποία δημιούργησε πολύ επιτυχημένα πρωτότυπα όπως τα Nagare, Ryuga και Hakaze.
         Αν και η Renault δεν ανακοίνωσε ακόμη τις αναλυτικές διαστάσεις του καινούριου Clio, τονίζει πως σε σχέση με την προηγούμενη πλέον 3η γενιά το νέο μοντέλο έχει χαμηλότερο κέντρο βάρους αλλά και μεγαλύτερα μετατρόχια. Επίσης, τονίζεται πως ζυγίζει τουλάχιστον 100 κιλά λιγότερα σε σχέση με τον προκάτοχό του.
          Tο νέο Clio θα διατίθεται αρχικά τουλάχιστον με δύο μηχανικά σύνολα. Το πρώτο είναι βενζίνης 0,9 λίτρων με τούρμπο και άμεσο ψεκασμού. Η ισχύς του είναι 90 ίπποι, η ροπή 135 Nm, η μέση κατανάλωση 4,3 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 μόλις 99 γρ./χλμ. Το δεύτερο μοτέρ είναι diesel 1,5 λίτρων επίσης με 90 ίππους και μέση κατανάλωση 3,2 λτ./100 χλμ. Λίγο αργότερα θα προστεθεί στη γκάμα ένας ακόμη κινητήρας βενζίνης 1,2 λίτρων τούρμπο με 118 ίππους, ενώ το κορυφαίο Clio RenaultSport θα φέρει μοτέρ 1,6 λίτρων τούρμπο με σχεδόν 200 ίππους.
          Το λανσάρισμα του νέου Clio στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές θα ξεκινήσει σταδιακά το φθινόπωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου