Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ford Mondeo

               Ένα πολύ σημαντικό μοντέλο παρουσίασε στη Ντιτρόιτ η Ford. Πρόκειται για το Fusion, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα δούμε αργότερα και στην Ευρώπη με την ονομασία Mondeo. Συνολικά πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον σχεδιαστικά μοντέλο το οποίο βασίζεται σχεδιαστικά στο πρωτότυπο Evos που μας έδειξε πριν από λίγο καιρό η Ford. Χωρίς να χάνει το οικογενειακό του προφίλ, το νέο Fusion ή Mondeo εμπνέει αρκετό δυναμισμό.
           Σε τεχνικό επίπεδο, στις παγκόσμιες αγορές το νέο οικογενειακό μοντέλο της θα το δούμε με 3 διαφορετικές τεχνολογίας, μία απλά με κινητήρα βενζίνης, μια με υβριδικό σύστημα και plug-in με εφαρμογή για φόρτιση μπαταριών και σε μπρίζα. Οι απλές βενζινοκίνητες εκδόσεις θα φέρουν κινητήρες EcoBoost στα 1,6 και 2,0 λίτρα με ιπποδυνάμεις που στην κορυφή θα φτάνουν ακόμα και τα 240 άλογα. Η υβριδική έκδοση θα φέρει ατμοσφαιρικό μοτέρ βενζίνης 2,0 λίτρων και έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα και εκτεταμένη συνολική αυτονομία. 
             Ωστόσο η Ford ανακοίνωσε επίσημα την ελαφρά καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα παραγωγής της επόμενης γενιάς Mondeo. Τα πρώτα κομμάτια από το δημοφιλές μεσαίο σεντάν της εταιρίας ήταν προγραμματισμένο να βγουν από τη γραμμή παραγωγής στις 6 Απριλίου του 2013. Η επίσημη θέση της εταιρίας αναφέρει ότι υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση καθώς επεξεργάζονται κάποια θέματα ώστε να εξασφαλίσουν ότι όλα θα είναι έτοιμα για το λανσάρισμα. Η παραγωγή του νέου Ford Mondeo θα γίνεται στο Βέλγιο, στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Γκενκ. Όσο για τις πωλήσεις του αυτοκινήτου στην Ευρώπη, υπολογίζεται να ξεκινήσουν τον επόμενο Μάιο με Ιούνιο. Αξίζει να αναφερθεί ότι η πρώτη παρουσίαση του αυτοκινήτου αναμένεται να πραγματοποιηθεί αυτό τον Σεπτέμβριο, στη διεθνή έκθεση του Παρισιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου