Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Opel Insignia

              Το Opel Insignia είναι ένα μεγαλομεσαίο αυτοκίνητο, που παράγεται από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Opel από τον Νοέμβριο του 2008 μέχρι σήμερα. Αντικατέστησε τα Opel Vectra και Opel Signum στην κατηγορία των μεσαίων οικογενειακών αυτοκινήτων.
                  Η μητρική General Motors παρουσίασε για πρώτη φορά το μοντέλο στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Λονδίνο, τον Ιούλιο του 2008, ως Vauxhall Insignia, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία Vauxhall περιορίζεται αποκλειστικά στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ στα κράτη της ηπειρωτικής Ευρώπης, καθώς και στην Ιρλανδία, πωλείται ως Opel Insignia. Επίσης, προσφέρεται και από την Chevrolet στη Χιλή, ως Chevrolet Vectra, με αποτέλεσμα να είναι η μοναδική εκδοχή που διατήρησε το όνομα Vectra του προκατόχου. Από το 2009, κυκλοφορεί ως Buick Regal στην Κίνα, με διαφορετική μπροστινή σχεδίαση, τυπικής αισθητικής των μοντέλων της Buick και μάλιστα ως αυτοκίνητο πολυτελείας, λόγω της  προτίμησης του αγοραστικού κοινού της χώρας αυτής για αυτοκίνητα με υψηλό επίπεδο εξοπλισμού. 
             Στην πλατφόρμα του Insignia, την λεγόμενη Epsilon II, βασίζονται επίσης η δεύτερη γενιά του Buick LaCrosse (2010), η δεύτερη γενιά του Saab 9-5 (επίσης 2010) και το νοτιοκορεατικό Alpheon. Πρόσφατα αναπτύχθηκε και μία μακρύτερη εκδοχή της πλατφόρμας, υπό την ονομασία Super Epsilon και θα αποτελέσει τη βάση για την Cadillac XTS και το Chevrolet Impala 10-ης γενιάς, που αναμένεται το 2013.
            Το Insignia κερδισε τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς για το 2009, αν και με διαφορά μόλις 1 βαθμού από το δεύτερο Ford Fiesta. Μαζί με αυτό τον τίτλο, το μοντέλο απέσπασε συνολικά 24 βραβεία διεθνώς και μάλιστα σε 11 διαφορετικά κράτη.

 Opel Insignia OPC

 κινητήρας: V6, 2792cm³, 325PS
 επιτάχυνση 0-100km/h: 6,0sec
 τελική ταχύτητα: 270 km/h (κατόπιν παραγγελίας)
 κατανάλωση ανά 100km:11,4lt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου