Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Toyota Yaris


             Το Toyota Yaris  είναι ένα αυτοκίνητο πόλης, που παράγεται από την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota, από τα τέλη του 1998.  Μέχρι σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει 3 γενιές του μοντέλου.
  •        Το αρχικό Toyota Yaris σχεδιάστηκε από τον Σωτήρη Κωβό, ως ο επίσημος διάδοχος του Toyota Starlet. Η παραγωγή του Yaris ξεκίνησε στα τέλη του 1998 στην Ιαπωνία, όπου κυκλοφόρησε ως ενώ από το 2001 κατασκευάζεται και στη Γαλλία, για την ευρωπαϊκή αγορά, εκτός από την έκδοση Yaris TS, η οποία είχε εισαχθεί από την Ιαπωνία. Η πρώτη γενιά ήταν διαθέσιμη σε 3-πορτη και 5-πορτη εκδοχή, καθώς και ως μικρό MPV πολυμορφικό, το Yaris Verso, που κυκλοφόρησε ως FunCargo στην Ιαπωνία.
  •        Η δεύτερη γενιά του Yaris εισήχθη στην Ιαπωνία στις αρχές του 2005 και στα τέλη του έτους προωθήθηκε στην Ευρώπη και στις άλλες ηπείρους. Στην Ιαπωνία διατέθηκε και η σεντάν εκδοχή Belta Platz, με λίγο πιο μακρύ μεταξόνιο.
  •        Η τρίτη γενιά του μοντέλου λανσαρίστηκε στην Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας στις 22 Δεκεμβρίου 2010 και μέσα στο 2011 στην Ευρώπη και άλλες αγορές. Ειδικότερα στη Βόρεια Αμερική, εισήχθη στο τελευταίο τρίμηνο του 2011, για την σεζόν του 2012, διατηρώντας την ονομασία Toyota Yaris. Ο αεροδυναμικός συντελεστής Cd της τρίτης γενιάς έφτασε το εντυπωσιακό για αυτοκίνητο πόλης 0,285.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου