Κυριακή 1 Απριλίου 2012

SEAT Mii

      To SEAT Mii είναι ένα αυτοκίνητο πόλης, που παράγεται από την ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία SEAT, από τον Οκτώβριο του 2011. Οι πρώτες παραδόσεις στα κράτη της Ευρώπης ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2011.
          Πρόκειται για τον επίσημο αντικαταστάτη του εμπορικά ανεπιτυχούς SEAT Arosa, που είχε αποσυρθεί από την παραγωγή τον Μάιο του 2004. Αρχικά, το SEAT Mii διατέθηκε μόνο σε 3-πορτη εκδοχή αμαξώματος, ενώ στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, τον Μάρτιο του 2012, παρουσιάστηκε και η 5-πορτη, σε αντίθεση με το αποκλειστικά 3-πορτο Arosa. Ο χώρος αποσκευών του Mii είναι 251 λίτρα, ενώ μπορεί να φτάσει έως 951 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.
         Στα πλαίσια της πολιτικής του Volkswagen Group, στον οποίο η μάρκα εντάχθηκε το 1986, το SEAT Mii μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα Volkswagen Group MQB platform, με τα Volkswagen up! και Škoda Citigo. Τα τρία αυτά μοντέλα, εξελίχθηκαν από κοινού, ως το πρότζεκτ «New Small Family» και είναι ουσιαστικά ίδια τεχνολογικώς, εκτός από κάποιες διαφορές στην εξωτερική εμφάνιση και σε δευτερεύοντα στοιχεία εξοπλισμού. Κατασκευάζονται σε κοινές εγκαταστάσεις, στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.
Και τα 3 αυτά μοντέλα, είναι τα πρώτα στην μικρή κατηγορία που προσφέρουν Σύστημα Αυτόματου Φρεναρίσματος. Ενεργοποιείται αυτόματα σε ταχύτητες κάτω των 30 km/h, όταν ένας αισθητήρας λέιζερ αναγνωρίζει κίνδυνο πρόσκρουσης, οπότε το σύστημα ενεργοποιεί από μόνο του τα φρένα.
        Επί του παρόντος, το μοντέλο προσφέρεται με έναν κινητήρα, με επιλογή ανάμεσα σε δύο διαφορετικές ιπποδυνάμεις. Το 2013, αναμένεται να προστεθεί και μία πλήρως ηλεκτροκίνητη εκδοχή, καθώς και μία έκδοση ικανή να καταναλώνει φυσικό αέριο, που θα εκπέμπει μόλις 79 gr CO2/km.
  •  Κυβισμός: 999cm³
  •  Ισχύς:  60 ή 75 hp
  •  0–100 km/h: 13,2 sec
  •  Μέγιστη ταχύτητα:  13,2 sec
  •  Κατανάλωσ:  4,7 L/100kmh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου