Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Toyota Avensis

            Το Toyota Avensis είναι ένα μεγαλομεσαίο οικογενειακό αυτοκίνητο, που παράγεται στο Ντέρμπισαϊρ του Ηνωμένου Βασιλείου από την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota, από το 1997 και σήμερα βρίσκεται στη 3-η γενιά του.
        Είναι ο άμεσος διάδοχος του Toyota Carina E και διατίθεται ως 4-πορτο σεντάν, 5-πορτο liftback και 5-πορτο station wagon. Ένα μεγάλο MPV που ονομάζεται Toyota Avensis Verso  κατακευάζεται στην Ιαπωνία σε ξεχωριστή πλατφόρμα. Το Avensis είναι η βάση για το Scion tC, το οποίο κατασκευάζεται για την αγορά των ΗΠΑ και απευθύνεται επίσημα στην νεολαία.
          Το Toyota Avensis εισήχθη το 1997, με σκοπό να δημιουργήσει ένα πιο σύγχρονο όνομα σε σύγκριση με το αξιόπιστο, αλλά γηρασμένο πλέον Toyota Carina. Όπως και ο προκάτοχός του, το Avensis ήταν αξιόπιστο, και αποδείχθηκε μεγάλη εμπορική επιτυχία για την Toyota σε όλα τα κράτη της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα. Ειδικότερα μάλιστα στην Ελλάδα, η έκδοση 2.0 τουρμποντίζελ γνώρισε τεράστια απήχηση ως ταξί, επι όλα τα έτη κυκλοφορίας του και στις 3 γενιές του.
           Με τα χρόνια, το Toyota Avensis, έχει κερδίσει σε μέγεθος, τεχνολογία, δύναμη και οικονομία και συναγωνίζεται επάξια τα άλλα δυνατά ονόματα της μεσαίας κατηγορίας, όπως το Ford Mondeo, το Volkswagen Passat, το Opel Insignia, το Citroën C5 και το Mazda 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου