Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Chevrolet Corvette

      H Chevrolet Corvette είναι ένα 2-θέσιο σπορ αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων, που κατασκευάζεται από την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Chevrolet, από το 1953 έως και σήμερα. Σήμερα βρίσκεται στην 6-η γενιά της και κατέχει τα ρεκόρ του πρώτου χρονολογικά και ταυτόχρονα του μακροβιότερου σπορ Αμερικανικού αυτοκινήτου.Από την εισαγωγή της 1-ης γενιάς μέχρι σήμερα, έχουν παραχθεί πάνω από 1,5 εκατομμύριο Corvette.
     Είναι ένα από τα γνωστότερα αυτοκίνητα παγκοσμίως, με εξαιρετικά υψηλό ίματζ. Ειδικότερα για τους Αμερικανούς, το όνομα Corvette θεωρείται τόσο μεγάλος μύθος, όσο θεωρείται η Porsche 911 στην Γερμανία και η Ferrari στην Ιταλία.
       Η πρώτη γενιά του αυτοκινήτου σχεδιάστηκε από τον Harley Earl και παρουσιάστηκε στο GM Motorama το 1953. Ο Myron Scott έδωσε στο νέο μοντέλο το όνομα Corvette, από ένα μικρό, ευέλικτο πολεμικό πλοίο, την Κορβέττα. Η παραγωγή της ξεκίνησε στις 30 Ιουνίου 1953. Αν και η 1-η γενιά της Corvette παρήχθη μόνο ως convertible, όλες οι μετέπειτα γενιές κατασκευάστηκαν και ως coupé και ως convertible, πάντα όμως αυστηρά 2-θέσιες και πάντα με τη διάταξη «κινητήρας μπροστά, πίσω κίνηση». Τα δύο πρώτα έτη παραγωγής έφερε έναν κινητήρα 6-κύλινδρο σε σειρά, αλλά όλες οι Corvette από το 1955 και μετά, συνδυάζονταν πάντα με 8-κύλινδρους κινητήρες, διάταξης V.
       Αρχικά κατασκευαζόταν Μίσιγκαν και στο Μιζούρι, ενώ σήμερα παράγεται στο Κεντάκι και είναι το επίσημο σπορ αυτοκίνητο του Commonwealth του Κεντάκι. Στο Bowling Green βρίσκεται και το National Corvette Museum, που φιλοξενεί ολόκληρη την ένδοξη ιστορία του μοντέλου. Η 7-η γενιά του μοντέλου, που φυσικά θα ονομάζεται Corvette C7, αναμένεται να παρουσιαστεί στα μέσα του 2013, για την σεζόν του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου