Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Cadillac Eldorado

Η Eldorado ήταν μοντέλο της Cadillac από το 1953 έως το 2002.
Αν και τα αυτοκίνητα που φέρουν αυτό το όνομα διέφεραν σημαντικά στην σχεδίαση και τα μηχανικά μέρη κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς περιόδου παραγωγής τους, το μοντέλο Eldorado ήταν πάντα η κορυφαία έκδοση της Cadillac.
Το όνομα προέρχεται από την ισπανική φράση "El Dorado", "ο επιχρυσωμένος " ή "Ο χρυσός" Το όνομα δόθηκε αρχικά στον θρυλικό αρχηγό της ινδιάνικης φυλής των "Cacique" της Νότιας Αμερικής. Ο θρύλος των ινδιάνων αναφέρει ότι πασπάλιζε το σώμα του με χρυσόσκονη στις τελετές τους και πλένονταν με καταδύσεις σε μια ιερή λίμνη.H Eldorado του 1953 ήταν μια ιδιαίτερη έκδοση της Cadillac, (μειωμένης παραγωγής) cabriolet σε 532 μοναδικά κομμάτια συνολικά. Η κουκούλα ήταν διαθέσιμη είτε σε μαύρο ή λευκό Orlon. Δεν υπήρξε καμία ειδική σήμανση για το αυτοκίνητο, εκτός από το όνομα "Eldorado" σε χρυσό, στο κέντρο του ταμπλό.Αυτό το αυτοκίνητο ήταν 5,6 m μακρύ και 2,0m σε φάρδος.

  
Το 1957 ήταν μια αξιοσημείωτη χρονιά, κυρίως, για τη θέσπιση μιας από τις πιο αξέχαστες σχεδιάσεις της GM, το αμάξωμα της Eldorado Brougham, της τετράπορτης hardtop έκδοσης δηλαδή, με τις πίσω πόρτες να ανοίγουν ανάποδα. Ήταν ένα υπερπολυτελές αυτοκίνητο, που κοστιζε μια μικρή περιουσία ($ 13074 - ακριβώτερη και από την Rolls-Royce Silver Cloud του ίδιου έτους). Θα εμφανίζονταν με οροφή από ανοξείδωτο χάλυβα, πνευματική ανάρτηση, η πρώτη θέση οδήγησης με μνήμη, καθώς και ότι άλλο είχε να προσφέρει σε άνεση και πολυτέλεια η GM εκείνη τη χρονιά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου